We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Liveblog: AF-KLM, IMCD en huizenprijzen

5 0 0
17.06.2019

Alweer een all time high vandaag.

Op 27 juni is IMCD vijf jaar beursgenoteerd. In die tijd maakte het aandeel herbelegd ruim €3,50 euro van €1 euro. Wedden dat velen van u niet eens weten waar IMCD voor staat - Internatio-Müller Chemical Distribution) dus - ofwel, dit is misschien we de meest stille rally op het Damrak van de laatste jaren.

Gezien de omzet- en winstontwikkeling in die jaren is de rally zeker niet op drijfzand gebouwd, maar niettemin werd het aandeel wel fors duurder. Dik twintig keer de winst is veel voor in essentie chemische distributie, waar niet de hoogste hogere wiskunde bij komt kijken.

Of valt de hoge waardering te rechtvaardigen dor de omzet-, winst en margeverwachtingen? Die zijn er best goed uit, maar niet dusdanig dat u nog zomaar eenvoudige ritjes van bijna 40% mag verwachten. Want die 40% staat er al dit jaar op het bord.

Zo rond 2012-2014 waren ze er ook in Amsterdam, de durfals die huizen kochten toen niemand anders durfde. Het zijn de speculanten die nu de schuld krijgen van bijvoorbeeld de oververhitte Amsterdamse huizenmarkt. Noteert u de namen vast van hen die straks de schuld krijgen van misschien weer een bullrun in Londen?

Super rich Americans are snapping up bargains in London's luxury housing market https://t.co/pFviREGdLA

Wat mij nog het meest verbaast, is dat de huizenprijzen in de Britse metropool weliswaar zijn gedaald, maar meer dan een correctie is het vooralsnog niet te noemen. Niet ongewoon, want ook tijden de kredietcrisis - waarin ook de huizen- en hypothekenmarkt zich niet onbetuigd liet - daalde Londen maar zo'n 15%.

OK, het gaat nu vooral om het hoogste, peperdure segment en per saldo is het pond afgekomen de laatste jaren, maar de kopers laten zich blijkbaar niet afschrikken door mogelijk harde brexit en economische winter. En in dit segment worden er gedegen risico-analyses gemaakt. Is dit de zogenaamde metropool put?

Hiermee........

© IEX