Analar değil, zorbalar ağlasın
Şanlıurfalı çocuk işçi Muhammed 15 yaşında öldürüldü.
Bozova’da bir marangoz atölyesinde çalışıyordu. Kalfası Habip A. ve bir arkadaşı, “eğlence olsun diye” Muhammed’in ellerini bağladılar ve hava kompresörü ile ahlaksızca, hayasızca işkence ettiler.
Çocuk bu işkenceye dayanamadı… İç organları parçalanmıştı. Birkaç gün yaşam mücadelesi verdi ve öldü.
Hepimizin Muhammed yaşlarında evlatları var. Hepimiz çocuklarımız için temiz bir gelecek, iyi bir iş, helalinden kazanılmış bir hayat istiyoruz. Hepimizin evladı en kıymetlisi….
Muhammed de kıymetlisiydi anasının babasının. Ama işte dün cenazesi kaldırıldı. Evlat acısı ile iki büklüm kalmış babası üzüntüden ayakta duramıyordu. Senin saçını okşamaya kıyamadığını iki tane zalim işkence ederek öldürmüş… Nasıl dayansın ki yürek buna?
Bir parça helal ekmek davasına çocuk yaşında alın teri döken Muhammed’in hesabı divana mı kalacak?
Bir insana işkence etmeyi “eğlence” sayan caniler yaptıklarının cezasını çekmeyecek mi?
Bu soruları sormakta haklıyız çünkü evlatlarımıza yapılan zorbalıktan da zorbalığın........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Waka Ikeda
Daniel Orenstein
John Nosta
Grant Arthur Gochin