We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Guardiola: ”Säljer honom inte ens för 500 miljoner euro”

2 1 0
10.10.2019

Rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

Daily Star har ”Blixtattack mot rasism” som stor och dramatisk rubrik. Det är inte insatsstyrkan som kallats in. Det är tre anonyma observatörer från antirasismgruppen Fare som kommer att finnas på plats i Sofia under Bulgarien-England på måndag. Dessa kommer även att stå i kontakt med Uefas matchdelegat och fjärdedomaren. Engelska spelare har hotat med att lämna planen vid läktarrasism. Matchen spelas inför reducerad publik på grund av tidigare rasismförseelser från bulgarisk publik.

Daily Telegraph har samma uppgifter, men landslagsfokus ligger på fredagens möte med Tjeckien. ”Barkleys blues: Klubbkompisen Mount kan ta hans plats”. Barkley har redan sett sig omsprungen av sin yngre mittfältskollega i kampen om platser i Chelsea.

The Sun uppger också att Mount lär starta. Han delar sportettan med en annan ung mittfältare, Phil Foden. ”Ovärderlig”, lyder den feta rubriken, som baseras på ett utdrag ur en kommande bok, ”Pep’s City: The Making of a Superteam”, som tidningen tagit del av. Trots att 19-åringen fått sparsamt med speltid, säger tränare Pep Guardiola, ”Han är den enda spelare som inte kan säljas under några omständigheter, den enda. Inte ens för 500 miljoner euro. Phil stannar. Phil ÄR City. Vi kommer inte att värva någon annan i den positionen. När David Silva lämnar så vet vi exakt vem som ska bli vår nya magiker”.

Daily Mirror har en tvärtom-situation. En äldre och oönskad mittfältare. Tidningen skriver att ”Özil fruktar att han spelat sin sista match för Arsenal”. Han väntas lämna klubben i januari. Vid en utlåning kan Arsenal tänka sig att betala en del av hans höga lön på 350 000 pund i veckan.

The Indepedent kommer med ”Alexander-Arnold tar sikte på mittfältsplats”. Liverpoolspelaren har Steven Gerrard som modell och är öppen för en förändring. ”Det finns olika positioner, olika typer av spelare. Kanske blir det så en dag. För närvarande har tränaren beslutat at jag är en högerback, och då spelar jag där”, säger 21-åringen. The Independent har också med citat från Ronald Koeman som bekräftar The Athletics uppgifter i går om han är rådgivare åt Henrik Larsson, Dirk Kuyt och Dennis Bergkamp i deras........

© fotbollskanalen