We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

6 години от смъртта на ангелчето Алекс: Какво раздаде Съдбата на участниците в жестоката трагедия

2 0 0
07.04.2020

6 години от смъртта на ангелчето Алекс: Какво раздаде Съдбата на участниците в жестоката трагедия


Автор: Иван КОЛЕВ

Майката на убийцата Атанаска и бащата на момиченцето са мъртви, сестрата-укривателка Северина е напуснала мъжа си и чака дете от друг, пак в Поморие

На 10 април се навършват шест години от най-жестоката екзекуция на дете, регистрирана у нас след демократичните промени - на 8-годишната Алекс в Поморие. Тя бе обявена за издирване на 10 април 2014 г. вечерта, след като изчезна мистериозно от детската площадка пред жилищния блок на семейството й. На следващия ден вечерта разследващите намериха посинялото трупче в същия блок, под леглото на таванско помещение, наето от съседката Атанаска Георгиева. То е било садистично удушено с найлонова торба, затегната с тиксо около вратлето му. Причината, според Атанаска, била в това, че гостенчето й не одобрило снимка в албум, на която били двамата й синове.

Флагман.бг подробно проследи разследването и последвалия наказателен процес, към който стана съпричастна цяла България в следващите две години. После постепенно драмата потъна в забвение. Какво се случи с родителите на красивото момиченце, чийто баща Венелин Тодоров - Германеца бе сред най-влиятелните хора в района, забогатял несметно от лихварство, къде и как живее сега майка му Ева? Дали убийцата, с която родителите се познавали добре, тъй като е искала заем от Германеца, но не го е получила тогава и заради което всъщност е отмъстила, е осъзнала вината си? Къде е тя? Какво се е случило с майка й Светла и сестра й Северина, които са знаели за извършеното ужасно престъпление, на опитаха да я покрият? Как се чувства съпругът на Северина - помориецът Веселин Тошев-Къдравия, собственик на хотел "Лагун", който бе буквално изтърбушен от спецполицаите, тъй като съвпадаше като място с клетката на телефона на Алекс през цялата нощ и до разкриването на престъплението на слеващия ден.

Атанаска Георгиева получи доживотна присъда през 2016 г., по-късно........

© Flagman