We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Metoo avbröt inte männens svinerier

2 0 0
24.05.2019

Det verkar som att vissa män har svårt att tåla framgång. Ju mer framgång, desto svinaktigare beteende.

Så fort det går lite bra för dem tappar de omdömet, suckar en luttrad chef i en kreativ bransch, och svinerierna får oftast sexuella övertoner.

Dessa framgångsrika män verkar utstuderat kalkylera med vad det kostar en kvinna, eller för all del en utsatt man, att anmäla, avslöja eller ta strid mot deras övergrepp och övertramp.

De framgångsrika männen har järnkoll på sitt värde på den marknad de verkar i, och använder det värdet som ett vapen mot dem som vill protestera mot att till exempel bli tagna på brösten, tafsade på under en arbetslunch, eller utsatta på något annat sätt.

Det blir för dyrt att avbryta en turné, en teaterföreställning, eller en valkampanj. Bättre att hon håller tyst, håller med, slätar över – jämfört med den kostnad det skulle medföra för en framgångsrik man att få sin briljanta karriär avbruten.

Det blir alltmer uppenbart att #metoo inte avbröt det här beteendet eller synsättet på något sätt, utan bara beskrev det. Så gott som allt arbete för att motverka det återstår, och priset är fortfarande........

© Expressen