We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sajmište ili Beogradski sajam

3 0 1
28.03.2020

Zbog čega i srpske izvođače kineske ideje, čiji je glavni promoter predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naprasna promena namene sajamske Hale 1 podsvesno podseća na ozloglašeni logor Staro sajmište sa najisturenije istočne granice NDH u Drugom svetskom ratu, koji se nalazio s druge strane reke Save nešto nizvodnije od današnjeg Sajma?

Uznemirujuće slike pripreme centralne sajamske hale za prijem zaraženih virusom korona, čije objavljivanje čak i Vučićevo političko čedo premijerka Srbije Ana Brnabić ne smatra pametnim, obradovale su samo prvog čoveka Republike, jer je konačno otkrio recept za efikasno zastrašivanje građana.

U vladinom kriznom štabu, uprkos vlastitim neprijatnim asocijacijama, pokušavaju da „kreče“ ovu sajamsku priču, mada novinari izveštači sa različitih višednevnih sajamski priredbi, poput autora ovog teksta, ali i redovni posetioci Sajma, znaju da hala ima lošu ventilaciju.

Ovaj prostor u velikim gužvama problematičan je za ljude sa respiratornim smetnjama, što bi moglo da se desi kad se u njemu nađe planiranih tri hiljade ljudi, ne računajući nadajmo se i neophodno lekarsko osoblje.

Kružna hala Beogradskog sajma, građevinska i........

© Danas