We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Руският "Камчия" и ще се превърнем ли в черна дупка, свличаща се към Евразия

3 0 0
29.12.2019

Официалните планове на Москва да превърне комплекса в Камчия в "хуманитарен център" - т.е. в изнесено разузнавателно звено от типа на това в Ниш - поставят българското правителство пред едно от най-важните решения, които са взимани от институциите ни през последните 30 години.

В продължение на първата половина от тях - до приемането ни в НАТО и ЕС - в българското общество и държава се водеха ожесточени спорове за геополитическата идентичност на нашата страна. Лансираха се какви ли не визии и теории - за "естествена неутралност" на България между Изтока и Запада, за България като "мост" между Европа и Русия, обслужващ известните стратегически планове за Европа "между Атлантика и Урал" - т.е без присъствие на Америка, "визии" за "снишаване" - "да видим какво ще стане" и т.н.

Утвърждаването на българския път като визия за цялостна принадлежност към европейската цивилизация и атлантическата система за сигурност дадоха възможност на България - при поредица от неразрешени и до днес вътрешни........

© Клуб Z