We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Реториката на ИТН, съвпадаща с речника на ДПС, направи “промяната” да изглежда комично

1 0 157
20.08.2021

"Има такъв народ” (ИТН) обявиха, че ще са “конструктивна опозиция” в парламента. Но това просто не е вярно. На първо място те в никакъв случай не са “опозиция”, защото взеха лъвския пай от председателствата на постоянните комисии - това си е привилегия на управляващото мнозинство. На второ място може много да се спори доколко са “конструктивни”. Но в настоящата ситуация подобен спор е само загуба на време.

Докато ИТН определено не са опозиция, “промяната” трайно премина в ролята на опозиция в НС. И докато партиите в него взаимно се обвиняват, че са се предали една друга, най-предадена се оказа всъщност точно идеята за промяна на България след управлението на Борисов.

Ако преди 11 юли някой беше повдигнал въпроса как би изглеждало едно предателство на промяната, непредубедените наблюдатели със сигурност щяха да разгледат следния сценарий:

Вместо да конструира в парламента здраво “мнозинство на промяната” с ДБ, ИБНИ и БСП, ИТН се опитва да управлява с “плаващи мнозинства”, които дават възможност на ГЕРБ и ДПС да влияят силно върху властта (в правителството и в парламента).

Точно този сценарий се разгръща пред очите на българите, които бяха подведени, че в новото НС ще има силно мнозинство срещу управлението на Борисов и присъдружното му ДПС. Математиката и политическата........

© Клуб Z


Get it on Google Play