We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Николай Малинов – Шпионинът

4 0 0
12.09.2019

Той е човекът, който от пет години говори, че ще прави руска телевизия в България. От толкова години казва, че ще създаде и партия, която ще влезе в парламента и ще смени дневния ред в страната. Разправя, че се познава със сенатори, с графове, с крупни бизнесмени от Русия и е близък до Кремъл. Естествено, няма ни партия, ни телевизия, а познанствата доведоха Николай Малинов до обвинения в шпионаж.

Онези, които добре познават Николай Малинов, казват, че и шпионажът му не може да е по-различен от партията и телевизията му, които едва ли някога ще станат факт. Въпрос на фантазиране.

Прокуратурата обвини Малинов, че е изнасял информация за две руски организации срещу заплащане, с цел тайно проникване на руски интереси у нас. Малинов отрече в качеството си на председател на движение “Русофили” да е работил срещу България. Призна за познанството си с Малофеев и Решетников и замеси в разказа си Цветан Василев, с който го запознал Сергей Станишев.

Поведението на председателя на движение “Русофили” показа, че той не е притеснен от обвинението на спецпрокуратурата. Малинов демонстрира увереност, но и раздразнителност по темата пари. Всъщност интересната част от обвинението е един половин милиард евро, които Малинов поискал от Цветан Василев.

Малинов е човек, който бързо предизвиква симпатии и доверие. Той лесно може да влезе под кожата на събеседника си и да го превърне в бъдещ партньор. Завършил е “История” в Киевския държавен университет. В периода 1988-2008 г. активно се занимава с биз­нес, пише в биографията му. Пак там се посочва, че от 2008 г. до 2015 г. е издател на вестник “Дума” и списание “Ново време”, както и на излизащите като приложения на “Дума” български издания на “Российская газета” и френския месечник ,,Le Monde diplomatique”.

Малинов влиза в БСП........

© Труд