We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Стига вече с Цветанов!

3 0 0
05.06.2019

Какво се оказа? Борисов затръшна вратата на Цветанов, той обаче продължава да влиза през прозореца на телевизора всеки ден. Наслушахме се на емоционалните му оценки за миналото, нагледахме се на битието му. Даже прочетохме и поста му за изтребителите. Докато обаче се вторачваме в това при кого би могъл да отиде, пропускаме важната подробност - защо си отиде от Борисов. По-точно, защо Борисов, дори неучтиво, го помоли да напусне. И отговорът не е в апартаментгейт или в борбата за марката и сърцето на партията. А в "Ерата Цветанов", която приключи за ГЕРБ. Защото големите промени, които идват, засягат не партията, а държавата.

Резултатите от вота са еднозначни - хората не виждат алтернатива, но търпението им е на изчерпване. Всички българи очакват най-после да заживеят като европейци, а не само тези, които ползват фондовете от чужбина. Искат магистрали, но мечтаят по тях да се връщат децата им, забегнали на гурбет. Радват се на санираните ясли и забавачки, но са гневни, че няма достатъчно места за обикновените деца. А парите за тях не стигат нито с майчинските, нито с пенсиите. Хвалят Борисов за новите учителски заплати, но негодуват, че програмите за учениците остават стари.

Заводите никнат като гъби, но липсват работници. Бизнесът успява ударно да вдига заплати, но така и не може да влезе в ръководството на гимназии и университети. Плаче за нови технологии, но........

© Стандарт Нюз