We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Истинският позор по казуса с Петър Илиев и неговото плагиатство е за СУ и професорите там

2 0 0
08.08.2021

Петър Илиев, плагиат и кандидат за силов вицепремиер в правителството на Слави Трифонов и "Има такъв народ"

Слави Трифонов и Тошко Йорданов няма да се трогнат от плагиатството на своя кандидат за министър на вътрешните работи, дори и да им бъде безспорно доказано. Може да се огънат под натиск и да го сменят, така както вече ги видяхме да сменят няколко пъти различни кандидат-членове на кабинета: без разкаяние и равносметка. Те ги оттеглят прибързано, не се извиняват, затова и новите им предложения все носят кажи-речи същите недостатъци.

Защото това, което те ценят в хората не е някакъв “морал” - напротив, те ценят хора, които просто приличат на тях: хора, които настояват, че сами са се направили; които не дължат и не принадлежат; не се извиняват и не изпитват угризения; саможивци, които си отмъщават на света. Лика-прилика с типичния лирически герой от песните на Слави Трифонов. Това е един добре загнезден в българската народопсихология типаж, в който могат да се впишат еднакво добре както образованите млади българи в чужбина, така и фолклорните мутри, без разлика.

Неслучайно Слави е певец и на едните, и на другите. Те “казват каквото мислят” и не се чувстват длъжни никому, защото са успели да успеят. Успехът - поединичният, вълчи успех - в този зъл свят, който не се е погрижил за тях, заличава въпроса как точно са го направили, на каква цена, пряко какви норми, кой е пострадал по пътя. Такъв именно се........

© Гласове


Get it on Google Play