Andrej Petelinšek

V nadaljevanju preberite:

- Zanimanje za EU-volitve nikoli ni bila slovenska odlika. Z nekaj parlamentarci — sprva sedem, nato osem, zdaj devet — se verjetno zdimo sami sebi tako nepomembni, da si večinsko mislimo, da je na volilno nedeljo bolje oditi na izlet kot na volišče. Če je lep dan. Če dežuje, pa zaradi volitev ni vredno oditi od doma.

- Ena od prednosti aktivacije mladih volilcev je večja vključenost mladih, kar je ključnega pomena za dolgoročno zdravje demokracije in za prihodnost družbe. Možnost, da volijo, jih lahko spodbuja k zgodnejšemu zanimanju za politične procese in udeležbo v njih.

- Naš izobraževalni sistem in institucije morajo zagotoviti podporo in vire, ki bodo mladim pomagali pri sprejemanju informiranih odločitev.

QOSHE - (POGLED) Kolumna Darinke Pavlič Kamien: Pokroviteljsko vprašanje - kaj pa mladina sploh ve o volitvah in politiki? - Darinka Pavlič Kamien
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(POGLED) Kolumna Darinke Pavlič Kamien: Pokroviteljsko vprašanje - kaj pa mladina sploh ve o volitvah in politiki?

63 28
28.05.2024

Andrej Petelinšek

V nadaljevanju preberite:

- Zanimanje za EU-volitve nikoli ni bila slovenska odlika. Z nekaj parlamentarci — sprva sedem, nato osem, zdaj devet — se verjetno........

© Večer

Get it on Google Play