Siyasetçiye terbiye dersi müfredata eklensin!
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk eğitim müfredatında; genel terbiye, dini-milli eğitim ve mesleki eğitim 3 temel hedef olarak belirlendi. Müfredat, 14 Ağustos 1923’te Meclis’te okunup yürürlüğe girdi. İlkokulda 17 ders, haftada 26 saat verildi. Siyasal İslamcıların, “Dinsizlikle” suçladığı laik rejimin 1923 tarihli ilkokul müfredatında, “Kuran-ı Kerim ve Din Dersleri”, ilkokul 1. sınıfta haftada 2 saat, sonraki 4 yıl haftada 3 saat zorunlu dersti. Milli, manevi, yurttaşlık duyguları gelişmiş ahlaklı nesiller yetiştirmek amacıyla ilkokul birinci sınıfta ahlak, vatan, coğrafya, geometri, tarih, ev idaresi, hıfzıssıhha, hukuk, ekonomi dersleri öğretiliyordu.
SEÇMECE KARPUZ
“Milli” vasfını yıllar önce yitiren Eğitim Bakanlığı, 1 asır önce ilkokulda okutulan dersleri bugünlerde, seçmece karpuz gibi seçmeli ders olarak müfredata iliştirdi. Osmanlıcılıktan nemalanan AKP iktidarı, Osmanlı’nın 1908’de II. Meşrutiyeti ilan ettikten sonra hukuk, ekonomi gibi dersleri okuttuğunu bilmiyor mu? Öğrencilere vatan, millet, devlet, insan hakları, vergi ödeme namusu gibi değerler kazandırma amaçlı bu dersler, 1923’te tüm sınıflar için zorunlu ders yapıldı. İlkokul 1. sınıftan itibaren tabiat, ziraat, hayvancılık zorunlu dersti. Türkler bu eğitimlerle harp, darp, kıtlık çıksa da bir somun ekmek için dışa bağımlı olmayacaktı.
100 YIL ÖNCESİ
I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında bile, bugünkü gibi buğday üretiminde dünyada sondan üçüncü değildik. Türkiye’nin 18’de 1’i yani Konya kadar........
© Sözcü
visit website