TARİHİMİZİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÖĞRENMEYE-ÖĞRETMEYE MECBURUZ
Bir Türk, kendi tarihini iyi bilir mi veya hiç ilgi duyar mı diye sorulsa; eminim ki verilecek cevap, yüzde doksan gerçekten ilgilenmez, bilmez hatta ben tarihi sevmiyorum olacaktır. Sebebi ise ya iyi öğretilmediğinden ya da iyi anlatılamadığındandır. Gerçek olan şudur ki, milletimizin yüzde doksanı tarihini iyi bilememektedir. Çoğumuzun bildiği tek şey, Türkler’in iyi bir savaşçı olduğu yani ordu millet olduğu deyimidir. Ama bizim kültürümüz, bilimsel yönümüz, ekonomik yapımız, eğitim sistemimiz ve hatta sportif geçmişimiz nedir nasıldır fazla anlatılmaz bir durumadır. Tarih öğretiminde esas olan bu özelliklerimizin kavratılması olmalıdır. Bakın, bir milletin medeni dünyada, medeni bir şekilde varlığını sürdürebilmesinin tek yolu tarihini çok iyi bilmesiyle mümkündür. Tarihini bilmeyen toplumlar, aynı zamanda tarihinin getirmiş olduğu kültür yapısından da yoksun kalmaya mahkumdurlar. Dolayısıyla biz Türkler, tarihimizi doğru bir şekilde öğrenmeye mecburuz.
Avrupalılar günümüzde hemen her konuda kendilerini dünyanın lideri sanırlar ve birçok şeyin Avrupa kökenli olduğunu düşünürler. Oysa arkeologlar tarımla başlayan medeniyetin Avrupa’ya Türkler tarafından gittiğini ayrıntılarıyla çoktan tespit ettiler. Medeniyetin çıkış noktası Tarım dersek, sanırım yanlış düşünüyor olmayız. Zaten tarih sayfaları da öyle diyor. Bakın, Türkler ’in dünyaya kazandırmış olduğu buğday, arpa, bezelye ve mercimek; evcilleştirdiği hayvanlar ise inek, koyun, keçi, at bunların en gerçek ispatıdır.
Türk çiftçileri M.Ö 8.000 yılında tarımı geliştirip mahsul ettiler ve bunları M.Ö 7000 yılında Yunanistan’a götürdüler. O tarihlerde Yunanlı çiftçilerden kız alıp vermeye başladılar. Gidin Midilli’deki bir köy kahvesine; iki millet yani Yunanlılar ve Türkler bir millet gibi birlikteler. Türkler mahsullerini M.Ö 5.500’ de Balkanlar’a, oradan Almanya ve Hollanda’ya, Akdeniz’e yakın yerler olan İtalya, Fransa, İspanya’ya taşıdılar. M.Ö 4000‘de İsviçre ve İngiltere’ye geçmiş oldu. Kısaca Türk Tarımı tüm Avrupa’ya yayılmış oldu. Elbette tarımla birlikte, tarım metal araç ve gereçleri, yazı, yönetim ve kanunların doğuşu yani medeniyet de başlamış oldu.
Türkler, Avrupa’ya sadece tarımı değil önemli Avrupa dillerini vermiştir. 3000 yıl önce Türkiye’de konuşulan diller Hitit........
© Önce Vatan
visit website