Hvor ‘krigsdugelig’ bør et land være? Skal det forberede seg på ‘angrepskrig’ eller ‘forsvarskrig’? Ord har sprengkraft. For man kan tilføye hvilke prefikser eller suffikser man vil – krig er og blir krig. For å kunne forsvare noen må man angripe noen. Og døden diskriminerer ikke.

Tyskland er et nøkkelland i europeisk og transatlantisk forsvarssamarbeid. Samtidig har landets historie gjort folk hyperfølsomme for enhver innblanding i væpnet konflikt. Noen hevder at Tyskland lider under en overdose av Vergangenheitsbewältigung – bearbeidelse av sin nazi-fortid.

Hva man uten tvil kan iaktta, er det sjokket som rystet verden etter Hamas’ angrep på Israel, men det aller største sjokket for det tyske utenriksdepartementet kom i 2022, etter Russlands . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Et mentalt og militært vendepunkt appeared first on NY TID.

QOSHE - Et mentalt og militært vendepunkt - Ranveig Eckhoff
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Et mentalt og militært vendepunkt

17 0
31.03.2024

Hvor ‘krigsdugelig’ bør et land være? Skal det forberede seg på ‘angrepskrig’ eller ‘forsvarskrig’? Ord har sprengkraft. For man kan tilføye hvilke prefikser eller suffikser man vil – krig er og blir krig. For å kunne forsvare noen må man angripe noen. Og døden diskriminerer........

© NY TID


Get it on Google Play