Hva trenger du for å føle deg lykkelig? spør Joachim Sartorius idet han forlater frisørsalongen i Siracusa. En oppkvikkende duft? «Det lille, fortryllende svevet» gjennom byens gater. Men er det nok med et så flyktig øyeblikk, fortjener denne petitessen virkelig å bli kalt ‘lykke’? Han svarer: «Jeg mener at den ‘virkelige’ lykkefølelsen også inneholder en langsom higen, det å se nøye etter, det endelig å finne og endelig ha.»

Det er derfor ikke overraskende at Sartorius har skrevet en bok som lever av å lete, se og finne, av en stor nysgjerrighet på sin egen utvalgte by, Siracusa på Sicilia. En liten arv gjør det mulig for forfatteren også å seile på det «fantasiens hav» som omgir byen. «Fantasiløs som jeg er i økonomiske spørsmål, tenkte jeg at jeg måtte investere pengene i en eiendom, helst i det sørlige Europa, helst ved Middelhavet. Jeg kom til å . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Det lille, fortryllende svevet appeared first on NY TID.

QOSHE - Det lille, fortryllende svevet - Nico Bleutge
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Det lille, fortryllende svevet

11 0
31.03.2024

Hva trenger du for å føle deg lykkelig? spør Joachim Sartorius idet han forlater frisørsalongen i Siracusa. En oppkvikkende duft? «Det lille, fortryllende svevet» gjennom byens gater. Men er det nok med et så flyktig øyeblikk, fortjener denne petitessen virkelig å bli kalt ‘lykke’? Han svarer: «Jeg mener at........

© NY TID


Get it on Google Play