The New Age of Catastrophe

Forfatter: Alex Gallinicos
Forlag: Polity Press, (Storbritannien)

SAMFUND / Hvad sker, når der er et yderligere pres på de faldende profitrater båret frem af billigere produkter til forbrugerne, udløst af større konkurrence? Og med en slags intensiveret statslig kontrol med stort set alle tilværelsens socioøkonomiske aspekter?

Verden er på katastrofe-kurs. Men for at forstå den aktuelle krise, må man se tilbage på sidste gang, vi befandt os i en situation af lignende destruktivt format. Det er tiden, som man kunne kalde Trediveårskrigen i det 20. århundrede, nemlig tiden med de to verdenskrige: Den Store Depression, stalinismens terror, det nazistiske monster og Holocaust.

Økonomiske og geopolitiske interesser kolliderede, og dermed fik vi en industrialisering af krigen i hidtil uset omgang.

Her tager den britiske politiske teoretiker Alex Gallinicos udgangspunkt i sin seneste bog, og den korte version af hans forklaring lyder, at den kapitalistiske imperialisme i slutningen af det 19. århundrede nåede et niveau, så økonomiske og geopolitiske interesser kolliderede, og dermed fik vi en industrialisering af krigen i hidtil uset omgang. Resten af . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Fremtiden er allerede her appeared first on NY TID.

QOSHE - Fremtiden er allerede her - Hans Henrik Fafner
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Fremtiden er allerede her

24 0
31.03.2024
The New Age of Catastrophe

Forfatter: Alex Gallinicos
Forlag: Polity Press, (Storbritannien)

SAMFUND / Hvad sker, når der er et yderligere pres på de faldende profitrater båret frem af billigere produkter til forbrugerne, udløst af større konkurrence? Og med en slags intensiveret statslig kontrol med stort set alle tilværelsens socioøkonomiske........

© NY TID


Get it on Google Play