Vi oppfatter ikke alltid samfunnskritikken som ligger skjult i ikke-europeisk poesi. Den kan gjemme seg i symbolikk og i bildespråket, eller bak ideologiske former vi ikke helt kan tyde. Dette gjelder Muhammad Iqbal, Pakistans nasjonaldikter, som hentet Nietzsche hjem fra studiene i Heidelberg. Og slik er det for Cirilo Bautista, den store samtidspoeten på Filippinene, hvis solidaritet med det filippinske folket formidles bak et skjold av nasjonalistisk historieforståelse. Et ytterligere komplisert eksempel utgjør poeten vi skal se nærmere på her, Thailands Angkarn Kalayanapong (1926–2012).

Kalayanapong er en motsetningsfylt 3poet og tenker. En tidlig talsmann for en form for modernisme i thailandsk poesi, men en sterk motstander av moderniseringen og vestliggjøringen . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

The post Antimaterialisme og antiforbrukerisme appeared first on NY TID.

QOSHE - Antimaterialisme og antiforbrukerisme - Håkan Sandell
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Antimaterialisme og antiforbrukerisme

10 0
28.02.2024

Vi oppfatter ikke alltid samfunnskritikken som ligger skjult i ikke-europeisk poesi. Den kan gjemme seg i symbolikk og i bildespråket, eller bak ideologiske former vi ikke helt kan tyde. Dette gjelder Muhammad Iqbal, Pakistans nasjonaldikter, som hentet Nietzsche hjem fra studiene i Heidelberg. Og........

© NY TID


Get it on Google Play