I denne boken begynner hvert kapittel og delkapittel med et sitat av Thomas Hobbes. Boken er en mosaikk av skildringer av personer og historiske situasjoner. Det hele er ment for å vise at liberalismens tid er passé. Det gjelder ikke kun ved at Kina utkonkurrerer USA som verdensmakt, men òg ved at liberalismen i Vesten har blitt erstattet med ‘hyperliberalisme’ – identitetspolitikk og hat mot annerledestenkende. Liberalismens forfall er altså ikke kun en geopolitisk diagnose, men noe som også gjelder for oss internt i Vesten.

For Gray var liberalismen dømt til å undergraves da man begynte å skille mellom liberale verdier og det kristen-protestantiske verdensbildet verdiene opprinnelig stammet fra. «Liberalismen er en fotnote til kristendommen», . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Er den liberale drømmen forbi? appeared first on NY TID.

QOSHE - Er den liberale drømmen forbi? - Ali Jones Alkazemi
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Er den liberale drømmen forbi?

16 0
31.03.2024

I denne boken begynner hvert kapittel og delkapittel med et sitat av Thomas Hobbes. Boken er en mosaikk av skildringer av personer og historiske situasjoner. Det hele er ment for å vise at liberalismens tid er passé. Det gjelder ikke kun ved at Kina utkonkurrerer USA som verdensmakt,........

© NY TID


Get it on Google Play