menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

KuirFest’in sözlü tarih belgeseli Ankara Valiliği tarafından yasaklandı

14 2
23.01.2025

Bu yıl 13. düzenlenen KuirFest’in sözlü tarih çalışması BELLEKVARİ gösterimi, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Yasak kararı, belgeselin gösteriminin yapılacağı Mülkiyeliler Birliği’ne tebliğ edildi.

Türkiye’deki ilk ve tek LGBTİ filmleri festivali KuirFest’in öyküsünü anlatan “BELLEKVARİ” adlı belgesel film, Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

Yasak kararı, Mülkiyeliler Birliği’ne tebliğ edildi ancak Ankara Valiliği’nin resmî internet sitesinde yayımlanmadı. Pembe Hayat Kuirfest etkinliklerinin “toplumsal duyarlılık ve hassasiyetlere karşı bir takım tutum ve davranışlar sergileyerek genel ahlâka aykırı olduğu” iddia edildi.

Pembe Hayat Derneği X hesabından paylaştığı açıklamada, yasak kararına tepki gösterdi ve festivalin online olarak gerçekleştirileceğini duyurdu.

YASAKLANDIK lubunyalar, lubunya seviciler ve onların komşuları. Bekliyorduk zaten aşkım. Bu akşam Mülkiyeliler'de gerçekleşecek etkinlik iptal oldu. Şimdi hep beraber #KüründenOnline yaşatıyoruz. 💅🏽 Detaylar için basını takip edebilirsiniz.#KuirFest2025

© Medyascope