menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Süreçte Öcalan ipoteği – DEM’in sıkıntılı duruşu

141 1
23.11.2025

Komisyon oy çokluğu ile karar aldı, İmralı’ya gidilecek, Öcalan’la görüşülecek.

Segbisle vs ile uzaktan görüşme tatmin etmedi, DEM veya Öcalan razı olmadı, “İllâ İmralı’ya gelinecek benimle görüşülecek” dedi. Nerede ise bu iş “Barışın şartı” haline getirildi.

DEM süreci böyle anladı, DEM’in duruşunu önce Bahçeli anladı, Bahçeli anlayınca MHP grubu anladı, Erdoğan’ın nerede durduğu belli olmadı, Komisyona havale etti, Komisyonun Ak Partili üyeleri de Erdoğan’ın Bahçeli gibi düşündüğüne kanaat getirdi ve Komisyondan oy çokluğu ile karar çıktı.

CHP oylamaya katılmadı, İmralı’ya gidilmesine de karşı çıktı. “Öcalan’ın görüşünü almaksa bu bu çağda pek çok teknik yolla alınabilirdi, İmralı’ya gitmenin anlaşılabilir bir mantığını kimse izah etmiyordu, öyleyse bundaki ısrar niyeydi?”

Baktım, CHP’nin üstüne çok geldiler. Öncelikle DEM’den geldi tepkiler… Halk tv’de, CHP’li temsilcilere o kadar çok “Niye?” diye soruldu ki, gece boyu, gündüz boyu cevap yetiştirmeye çalıştı CHP’li yetkililer. Ak Parti ve MHP cenahı daha sessizdi. Çünkü onlar, kendi tabanlarına bu işi izah edememenin, AKP – MHP – DEM birlikteliğinin ne anlama geldiğini anlatamamanın sıkıntısını yaşamaktaydılar.

Bahçeli rahattı. Rahat mıydı? Grubu yönünden rahattı, evet o, urgan attığında da ayakta alkışlanıyordu, “Yanıma üç kişi alır, İmralı’ya giderim” dediğinde de… Lider’e soru mu sorulurdu? O ne dediyse oydu!

DEM’den Pervin Buldan “Ana mulahelefet DEM’dir. Nokta” diye X paylaşımı yapmış. “Ne ana muhalefeti, iktidardır DEM iktidar! Nokta!”

“Pervin hanım İmralı’ya gide gele bu psikolojiyi içselleştirmiş olmalı, ne de olsa Bahçeli’nin deyişi ile “Kurucu önder”le mülaki oluyorlar” diyeceğim ama bereket versin kısa süre sonra silmiş bu........

© Karar