Küreselleşmenin ideolojisi: Antimüslimizm
Üsküdar İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÜSİMDER) düzenlediği Salı Sohbetleri proğramına konuk oldum. Güzel insanlardan oluşan seçkin bir topluluğa hitap ettim. Sohbette “Küreselleşmenin ideolojisi: Antimüslimizm” konusunu anlattım.
Günümüzde küreselleşme kavramını kullanmadan, yerel, ulusal, bölgesel düzeylerde yaşanan siyasal, ekonomik, toplumsal veya kültürel değişimleri ve dönüşümleri ne anlamak ve çözümlemek ne de yönetmek mümkündür. Aslında küreselleşmeden bahsederken, 2. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan iki kutuplu dünya nitelenmektedir. Küreselleşme kavramı daha çok da 1990’da Sovyetler Birliği’nin çökmesiyle sona eren Soğuk Savaş sonrası dönemi işaret eder.
Küreselleşme, 1980’lerden sonra “Serbest Pazar Ekonomisine Geçiş” ile başlayan; 1990’da Sovyetler Birliği’nin çökmesiyle ortaya çıkan “Soğuk Savaş’ın Bitişi” ile pekişen; 2001 yılında yaşanan “11 Eylül Terör Saldırısı”; 2008 yılında başlayan “Dünya Ekonomik Krizi”yle derinleşen; 2010 yılında Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasında başlayan “Arap Baharı” ve sonrası yaşanan siyasi istikrarsızlıklar, darbe, igal ve iç savaşlarla yaygınlaşan; bilişim, iletişim, bilgi ve teknoloji alanında yaşanan devrimsel değişikliklerle yayılan ve son olarak da 2020 ve sonrası döneme........
© Haber7
visit website