Çin Rusya İttifakı yeni Varşova Paktı’dır
Devlet misin ordunun gücü kadar konuşursun.. İsrail’in yaptığı uşaklık. Yunanistan ve İsrail’e bak, Batıcılığın ne olduğunu anla. Batıcılık, uşak şımarıklığıdır.
İsrail denen terör örgütü, Amerika’nın eli altında duruyor; yapmak istemediği işi, canla başla yapıyor. ABD İslam ülkelerinde İsrail maşasını kullanıyor.
Siyonist terör örgütü İsrail, gözünü kan bürümüş, kontrolsüz bir saldırganlıkla Lübnan’ı bombalıyor, işgal ediyor. İran’a, Suriye’ye saldırıyor.
Gazze’de bir ordu yok! Hiçbir ağır silah bulunmuyor. İsrail, Gazze’yi haritadan silecek şekilde nükleer silahı kullanmaktan bahsediyor. İran nükleer tehdidi söylemi, İsrail’in nükleer gücünü meşrulaştırıyor ve örtüyor. İsrail sadece Gazzeliler için değil, bütün İslam alemi için, insanlık için bir tehdittir.
ABD doğu Akdeniz’de sürekli gemi bulundurup doğrudan müdahale edeceğine güneyde İsrail’i ve kuzeyde Yunanistan’ı kullanıyor. ABD Ortadoğu’yu Lüblanlaştırıp İsrail’i NATO’ya almayı planlıyor.
NATO’NUN KÜRESEL VİZYONU
Günümüzde Ukrayna Rusya savaşı, dünya güvenlik stratejilerini ve askeri ittifak yönelimlerini yeterince ortaya koyuyor.
Atlantik İttifakı’nın güvenlik aracı NATO, Avrupa-Atlantik güvenliğinin tehlikede olduğunu söylüyor. NATO, çok kutuplu bir yapıya evrilen uluslararası sistem içerisinde kendisini yeniden konumluyor ve idealindeki tarihsel rolü kuşanıyor. NATO yeni küresel denklemde Çin ve Rusya karşısında kendine yeni alanlar açma arayışında..
21. yüzyılda stratejik konseptini revize eden NATO’nun yeni misyonu, Asya-Pasifik bölgesini de kapsayan daha kapsamlı bir yaklaşım. Bu yaklaşım, Asya-Pasifik vizyonunu Çin-Rusya stratejik ortaklığı üzerinden tanımlamakta.
NATO, aslında bir süredir Çin’in gelişimi ve dış politikasıyla ilgili endişelerini dile getirmektedir. 2019 yılında Londra’da gerçekleşen zirvenin kapanış bildirgesinde Çin’in yükselişi ile ilgili endişelerini resmiyete döktü. Washington’da yapılan NATO zirvesinde de Rusya yine akut bir sorun olarak gündeme getirildi, Çin de ortaya koyduğu zorluklar ile yeniden ele alındı ve güvenliğin küresel karakterine vurgu yapıldı.
Zirve sonrasında yayınlanan deklarasyon metninde, "Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında derinleşen stratejik ortaklık ve kurallara dayalı uluslararası düzenin altını oymaya ve yeniden şekillendirmeye yönelik birbirini güçlendiren girişimler........
© Haber7
visit website