menu_open
Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Dijital Bağımlılık, Ailemiz ve Risk Haritaları

10 6
21.08.2024

İki binli yılların başından itibaren yoğun olarak hayatımıza girmeye başlayan sosyal medya, zamanla bütün hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı.

Aradan geçen çeyrek yüzyılda görüldü ki sosyal medya, özellikle aile hayatında son derece ciddi sayılabilecek olumsuz sonuçlara yol açtı.

Öyle anlaşılıyor ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Hanımefendi de bu olumsuz gidişin farkında ve bazı tedbirler almak için çalışmalar yapıyor.

Evvela Bakan’ımızın çok yerinde tespitlerini ve uygulamayı düşündüğü çalışmaları kısaca hatırlatarak sonunda yapılacak bu çalışmaların eksik olduğundan söz edeceğim.

Geçenlerde gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Mahinur Göktaş şöyle dedi:

Dijital çağla birlikte bağımlılık türleri de arttı.

Biz de mücadele yöntemlerimizi çeşitlendiriyoruz.

Bağımlılığın her türlüsüyle mücadele için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında yeni bir kurul oluşturuyoruz.

Son dönemde artan dijital ve oyun bağımlılığı çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını olumsuz etkiliyor.

Dijital oyunlar çocukların ve ergenlerin gerçeklik algısını değiştiriyor. Hatta ergenlerin radikalleşmesinde araç olarak kullanılıyor.”

Bu tespitler doğru.

Fakat ülkemizde sosyal medyanın açtığı yaralar bunlarla sınırlı değil.

İzlediğimiz kadarıyla yapacağı çalışmaların temelini sessiz ve derinden örgütleyen, bu sebeple de medyada fazla görülmeyen Bakan Hanımefendi diğer konu başlıklarını da sıralamış:

“Türkiye’de üç milyondan fazla izleyicisi olan, 18 yaş altı çocuklara yazarlık öğreteceğini söyleyen Wattpad platformunda çocuklarımız her türlü zorbalık, şiddet, cinsel istismar, intihar, madde bağımlılığı gibi olumsuz içeriklere maruz kalıyordu. Onu kapattık.” diyor.

Bakan Göktaş, "cinsiyetsizleştirme kampanyalarının" ise........

© Haber7


Get it on Google Play