Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca izjavio je da odluka o zabrani dinara ne može da se poništi i da je stav vlade po tom pitanju vrlo jasan i nedvosmislen, prenosi Kosovo Online.

„Kosovo je, preko vlade u ovom slučaju, jer je nadležna za ova pitanja, korektno formulisalo svoj stav kako će se postaviti po pitanju dinara. To je vrlo jasan i nedvosmislen stav. Postoji i još jedan međunarodni napor koji je, ako je moguće, našao prostor za približavanje stavova, do sada se to nije desilo. Nemam neko konkretno mišljenje da li će se to desiti ovoga puta, jer Kosovo je u pravu i to je pitanje zakonitosti sopstvene odluke, niko nema primedbi, niko nema kritiku, odluka je kosovska”, rekao je Konjufca.

On je dodao da je reč o ispravnoj odluci i da se za srpsku zajednicu može naći rešenje, ali da ne veruje da za dinar „ima povratka na Kosovo”.

Šta su rekli Petković i Bisljimi posle današnjeg sastanka u Briselu?

„Što se tiče praktičnog života, funkcije tamošnje srpske zajednice, plata, beneficija, penzija, za njih se može naći rešenje kako da ih isplaćuju i kako da izvršavaju obaveze. Ali, da li će se dinar vratiti kao valuta na Kosovu – ne verujem da ima povratka“, naglasio je Konjufca.

Upitan da li je za raspuštanje Skupštine, on je rekao da je spreman za takvu mogućnost i da su izbori najbolja opcija, ali da o tome još nije razgovarao sa predstavnicima opozicije.

„Nismo danas imali Predsedništvo… Nije bilo nijednog od ovih zahteva, ali ne isključujem da će u budućnosti neka poslanička grupa da počne da prikuplja potpise. Znate da sam ja za izbore, rekao sam da je najbolja opcija da idemo na izbore, ali sada svi govore da treba da budu ove godine. Ima još nekoliko meseci, ne mogu da kažem koje je pravo vreme za izlazak na izbore. Čak je i premijer rekao da će podržati inicijativu opozicije u pogledu izlaska na izbore, treba da sednemo da odlučimo šta je najpogodnije“, kazao je Konjufca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Ime *

Komentar


QOSHE - Konjufca: Odluka o zabrani dinara ne može da se poništi - Kosovo Online
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Konjufca: Odluka o zabrani dinara ne može da se poništi

10 0
25.03.2024

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca izjavio je da odluka o zabrani dinara ne može da se poništi i da je stav vlade po tom pitanju vrlo jasan i nedvosmislen, prenosi Kosovo Online.

„Kosovo je, preko vlade u ovom slučaju, jer je nadležna za ova pitanja, korektno formulisalo svoj stav kako će se postaviti po pitanju dinara. To je vrlo jasan i nedvosmislen stav. Postoji i još jedan međunarodni napor koji je, ako je moguće, našao prostor za približavanje stavova, do sada se to nije desilo. Nemam neko konkretno mišljenje da........

© Danas


Get it on Google Play