Stotine mladih plesačica u belim „tutuima“ i s čvrsto frizurom okupile su se u sredu u njujorškom hotelu „Plaza“ da bi oborile svetski rekord u plesanju na vrhovima prstiju.

Spektakl je organizovala „Omladinska Velika nagrada Amerike“ (Youth America Grand Prix) – program stipendiranja baleta koji 25. godišnjicu proslavlja s tri večeri nastupa u „Linkoln centru za scenske umetnosti“.

Među plesačima su bile učenice baleta od devet do 19 godina koje se takmiče za stipendije, kao i profesionalni igrači koji su polaznici programa.

Muzika Čajkovskog svirala je dok su balerine na vrhovima prstiju brzo menjale težinu s jedne noge na drugu – korak koji se na francuskom zove „bourree“ i to su radile čitav minut.

Tina Ši, sudija „Ginisove knjige rekorda“, objavila je rezultat: „Bilo ih je 353, to je novi Ginisov svetski rekord! Čestitam!“.

Prethodni rekord balerina u „pointe en masse“ bio je 306.

„Omladinska Velika nagrada Amerike“ sa sedištem u Njujorku vodi od 1999. najveće svetsko takmičenje studentskih baletskih stipendija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Ime *

Komentar


QOSHE - Pao još jedan ‘Ginisov rekord’ – koliko balerina može da istovremeno pleše na vrhovima prstiju - Beta
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pao još jedan ‘Ginisov rekord’ – koliko balerina može da istovremeno pleše na vrhovima prstiju

33 0
18.04.2024

Stotine mladih plesačica u belim „tutuima“ i s čvrsto frizurom okupile su se u sredu u njujorškom hotelu „Plaza“ da bi oborile svetski rekord u plesanju na vrhovima prstiju.

Spektakl je organizovala „Omladinska Velika nagrada Amerike“ (Youth America Grand Prix) – program stipendiranja baleta koji 25. godišnjicu........

© Danas


Get it on Google Play