menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

ODTÜ Feminist Dayanışma: “Cinsel saldırının cezasızlığını kabul etmiyoruz”

24 0
11.09.2026

Ankara ve İstanbul’dan kadın ve LGBTİ örgütleri ile çeşitli oluşumlar, “Cinsel Saldırı Cezasız Bırakılamaz!” kampanyasını başlattı.

ODTÜ Feminist Dayanışma’dan Hayat Doğan, üniversite öğrencileri ile kadın ve LGBTİ örgütlerinin cinsel saldırının cezasız bırakılmasına karşı bir araya geldiğini söyledi. Kampanyanın taleplerinden biri de cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan ODTÜ öğrencisi Y.E.Ö.’nün cezalandırılması.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi D.K.’nin şikâyetinin ardından Y.E.Ö. hakkında açılan davada beraat kararı verildi. Beraat kararına ilişkin hukuki süreç Yargıtay aşamasında sürüyor.

Hayat Doğan, Yeni Parti İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’in Adalet Bakanı Akın Gürlek’e dava sürecine ilişkin yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını hatırlattı.

Gökçen’in sorularının, yargılama sürecindeki usul sorunlarının yanı sıra D.K.’nin korunmasına yönelik mekanizmaların işletilmemesine ilişkin olduğunu belirten Doğan, Y.E.Ö.’nün süreç boyunca ODTÜ kampüsünde ve sosyal ortamlarda bulunmasının D.K.’nin can güvenliği ve ruhsal sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.

Doğan, Y.E.Ö.’nün ODTÜ’den uzaklaştırılmasını talep ettiklerini belirterek üniversite yönetiminin de sorumluluğu olduğunu söyledi:

Tecavüz faili bir adamın........

© Bianet