Hoş geldin Gösteri İstanbul
Çiçeği burnunda bir tiyatro topluluğu daha kültür sanat hayatımıza katıldı.
Sanat yolculuğuna “oldies but goldies” yaklaşımı ile (altın değerinde bir klasik) ilk adımını atan topluluk, kalabalık kadrolu, gösterişli bir yapımla İstanbullu sanatseverlere merhaba dedi.
13 Ekim 2025 tarihinde, Fişekhane'de sanatseverlerle ilk kez buluşan John Steinbeck’in ölümsüz yapıtı “Fareler ve İnsanlar”, Gösteri İstanbul (GİST) etiketi altında sezon içerisinde izleyicilerle buluşmaya devam edecek.
Oyunu, 16 Kasım 2025 Pazar günü, Fişekhane Ana Sahne’de gerçekleştirilen gösterimde, özel bir davetle izleme fırsatı yakaladım. Yapım hakkında zorunlu bir ön bilgilendirme paylaşmak istiyorum. Zira taşıdığı benzer özellikler nedeniyle önemli.
“Fareler ve İnsanlar”, 2015-2016 sezonunda Kocaeli BB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi.
Hatta, yapımın yönetmenliğini, Şehir Tiyatroları’nın hali hazırda genel sanat yönetmeni olan Aydın Sigalı üstlenmişti. Başrollerinde ise Erdem Irmak (George Milton) ve Volkan Dinç (Lennie Small) rol almıştı. Oyun, kurum çatısı altında sekiz sezon boyunca da kapalı gişe sahnelendi.
Doğal olarak, daha önce de üç farklı oyununu İstanbul’da sahnelemiş olan Kocaeli BB Şehir Tiyatroları’nın, bu yapımı da turne amaçlı İstanbul’a getirdiklerine dair bir algı oluştu zihnimde.
Tabii bu noktada, topluluğun tanıtım ve medya iletişimi konusunda, eksik bir tanıtım faaliyeti yönettiğini söylemek mümkün.
İşin aslı; alkışlar arasında Kocaeli BB Şehir Tiyatroları’na veda eden oyun, artık özel bir oluşumun ilk yapımı olarak İstanbul ve planlanmış Türkiye turnesi ile geniş kitlelere........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Penny S. Tee
Gideon Levy
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin