Ensi viikon alkupäivinä näemme jälleen vakava­ilmeisiä ministereitä, joiden pitää kehysriihessä löytää uusia säästökohteita. Oman kannattajakunnan näkökulmasta hyväksyttävimmät linjaukset tehtiin jo hallitusneuvotteluissa. Nyt luvassa on ainakin lisäleikkauksia ja veronkorotuksia.

Ministerien osa olisi helpompi, jos he pystyisivät määräämään, että Suomessa tuotettaisiin arvokkaampia palveluja ja tavaroita kuin nyt tai ainakin että nykyiset tuotettaisiin tehokkaammin. Tuottavuus on meillä kehittynyt niin pitkään niin huonosti, että kansantalous ei pysty entiseen tapaan rahoittamaan julkisia menoja.

Tuottavuutta voi avittaa vaikkapa panostamalla tutkimukseen, houkuttelemalla investointeja tai tekemällä yritysten elämää notkeammaksi, mutta kuten on nähty, tie tuloksiin on hidas, hankala ja usein epävarma.

Poliitikot eivät voi komentaa kansantaloutta. Julkiseen talouteen heillä sentään on sananvaltaa.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä.

QOSHE - Hallitus etsii uusia säästöjä, mutta kroonisia talousongelmia ei ratkaista pikapaikkauksilla - Pääkirjoitus
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hallitus etsii uusia säästöjä, mutta kroonisia talousongelmia ei ratkaista pikapaikkauksilla

12 1
10.04.2024

Ensi viikon alkupäivinä näemme jälleen vakava­ilmeisiä ministereitä, joiden pitää kehysriihessä löytää uusia säästökohteita. Oman kannattajakunnan näkökulmasta hyväksyttävimmät linjaukset tehtiin jo hallitusneuvotteluissa. Nyt luvassa on........

© Suomen Kuvalehti

Get it on Google Play