Više od trideset godina punoljetni građani u nas slobodno biraju svoje političke predstavnike, ali nijednom dosad nisu ni pomislili da bi to mogli činiti nekog drugog dana osim nedjelje. Festival demokracije po navici je bio neki lijeni i pospani dan gospodnji.

Mnogi su upravo iz crkve, nakon mise odlazili na biračka mjesta. Zaokružili bi broj ispred imena kandidata još dok im je u uspomeni živa župnikova diskretna preporuka za koga će glasati. Kad, odjednom, evo nam izbora usred tjedna. Razrogačeno smo zinuli, zar se srijedom to uopće smije?

No, nakon početne preneraženosti, lica nam je obasjala radost. Novost smo primili srdačno, objeručke. Bez obzira za glasamo li za ljevicu, desnicu ili centar, nitko se nije pobunio kad smo dobili još jedan neradni dan. Dapače, izbori u srijedu u cijeloj su domovini dočekani s oduševljenjem.

QOSHE - Ante Tomić: U našem narodu festival demokracije slavit će s domaćim kobasicama i sirom iz mišine. Ma kakvi izbori... - Ante Tomić
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ante Tomić: U našem narodu festival demokracije slavit će s domaćim kobasicama i sirom iz mišine. Ma kakvi izbori...

14 0
16.04.2024

Više od trideset godina punoljetni građani u nas slobodno biraju svoje političke predstavnike, ali nijednom dosad nisu ni pomislili da bi to mogli činiti nekog drugog dana osim nedjelje. Festival demokracije po........

© Slobodna Dalmacija

Get it on Google Play