FNs antikorrupsjonskonvensjon gjelder også for Erna Solberg
Tillit er, dersom vi forholder oss til Eva Joly og Nina Witoszek, forventninger som oppstår i et samfunn der medlemmenes opptreden skal være ærlig, samarbeidende og normal. Dette skal igjen være basert på felles normer.
De kanskje mest velfungerende samfunn trenger ikke juridiske reguleringer for å holde styr på det. De er vanligvis tuftet på en innforstått moralsk enighet som gir medlemmene i gruppa grunnlag for gjensidig tillit. I denne kronikken skal jeg se litt nærmere på Erna Solbergs håndtering av Finnes-saken og hvordan hun blir vurdert i forhold til samfunnets etiske normer.
Norske toppolitikere har gjennom historien stått i mange forskjellige typer skandaler, og akkurat nå utspiller kanskje den aller største skandalen seg, dersom vi forholder oss til tidligere Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle og forsker Kim Arne Hammerstad. Det gjelder naturligvis Solberg-saken, fordi den inneholder et politisk, men også et personlig drama, der Solberg langt på vei setter skylden på sin ektemann. I den politiske historien har vi aldri hatt en slik sak.
Som statsminister hadde Erna Solberg plikt til å sjekke sin ektefelle for eventuelle uregelmessigheter. Som en politisk eksponert person var det hennes........
© Ságat
visit website