SASA Hisse: Yarın ABD’de kritik enflasyon göstergesi
New York borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle geçirirken, yatırımcılar yarın açıklanacak kritik enflasyon göstergesi öncesinde pozisyon almaktan kaçınıyor. Dow Jones endeksi 47.892,5 puanla dengesini korumaya çalışırken, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri yüzde 0,1’lik hafif düşüşlerle 6.844,8 ve 23.434,5 seviyelerinde işlem görüyor. Piyasaların bu bekleyiş modu, Federal Reserve’ün faiz politikasına ilişkin ipuçları verecek PCE fiyat endeksinin cuma sabahı yayımlanacak olmasından kaynaklanıyor.
Son haftalarda piyasalar olumlu bir rotada ilerledi çünkü açıklanan ekonomik göstergeler ne aşırı güçlü ne de aşırı zayıf bir tablo çizerek, Fed’in para politikasında gevşemeye devam edeceği beklentilerini destekledi. Bugün yayımlanan veriler de bu dengeli görünümü pekiştirdi: işsizlik maaşı başvuruları gerileme kaydederken, kasım ayında planlanan işten çıkarmaların 2022’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ortaya koydu. Aralık ayında faiz indiriminin gerçekleşme olasılığı yüzde 87 düzeyini koruyor.
Kurumsal tarafta Salesforce, yapay zeka alanındaki güçlü performansı sayesinde yıllık hedeflerini yükseltmesinin ardından yüzde 2,7 artışla Dow’da öne çıkarken, Meta Platforms hisseleri yüzde 4 yükseldi. Metaverse projelerine ayrılan kaynakları önemli ölçüde azaltmak düşünülüyor ve bu da yatırımcılar tarafından olumlu karşılanıyor. Tahvil piyasasında ise 10 yıllık ABD hazine bonosu getirisi yüzde 4,10 seviyesine yükselerek PCE verisi öncesi gerilim yaşanıyor.
Gram altın fiyatı, 5.750,75 ve ons altın XAUUSD 4.214,18 seviyelerine yükseldi. USDTRY 42,4457 ile sınırlı bir yukarı hareket gösterdi. DXY endeksi 98,937 seviyesinde yatay pozitif kalırken, DJI 47.866,46 ile hafif gerilemede. VIX 16,08 seviyesinde küçük bir düşüş sergiledi. EURUSD 1,1656 ile hafif negatif bölgede bulunuyor.
ETHUSD, Ethereum........© Para Borsa





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
John Nosta
Daniel Orenstein