Sahip Çık!..
Babil efsanelerinde anlatılanlar kabaca herkesin anlaştığı, aynı dili konuştuğudur. Ve elbette yaratana ulaşmak için imar ettikleri o dev Babil kulesinden bahsedilir. Her şey tamam ama kendine ulaşmaya çalışanların bu kibrine yaratanın kızdığı ve dillerini ayırdığından bahsedilir. İnsanların dili bölündüğünde, kendiliğinden gönüller de uzaklaşmaya başlar. Taraflar oluşur. Boylar, beyler, tekfurlar oluşur. Krallıklar, imparatorluklar, ülkeler oluşur. Ve yaradılış görevimiz olan dünyaya bakma, geliştirme de bu rekabet ile başlatılmış olur.
Rekabet adı üzerinde rakip görmektir. Haliyle gelişim mücadelesine son hız başlayanlardır.
Tekrar etmekte fayda var. Bu mücadelemiz elbette bize emanet edilenlere en güzel şekilde bakabilmek içindir. Yani bedenimiz ve dünyamıza daha iyi bakabilme rekabetidir bu ayrışma! Her an bana ulaşmayı bırakıp, dünya hayatına, yaradılış amacınıza odaklanın der adeta yaradan…
İnsanlığın bilinçlenmemesi, bilimden, ilimden, eğitimden uzak durması rekabet amacının unutulmasını yanında getirir. Dünya’ya, insana zarar veren eylemler başlayabilir. “Kim daha çok insana, canlıya, çevreye hizmet edecek?” bilincini yitirmemeliyiz. Elbette bu her yönüyle zor bir sınavdır. Bu sınavda en güzeline gitmek için, en çokta rakiplerimiz kıymetlidir. Onlar seni teşvik eder, ateşler. Daha güzelini yapma derdine sokar. Böylece gaflet sana uğramaz. Kulelere, inşaata boğulmazsın.
Bu sebeple bilincini yitirmeni sağlayacak her şey yasaklanmıştır. Bu günah, kötü olarak addedilmiştir.
Yine bu sebeple geçmişte yaşamış insanların tecrübelerini öğrenmemek en büyük yasaktır. Bunun günah olduğunu, her telaffuz ettiğimizde hatırlamamız için büyüklerimiz ‘tarih’ ifadesini ‘talih’ ifadesinden türetmiştir. Atalarımız bize “geçmişte yaşananları bilmezsen, geleceğin karanlık olur” mesajını kelimenin köküyle aktarır. Deneyimleri, tecrübeleri, yaşamaları, yasamaları, kanunları, deneyleri, öğrendiklerini, ilimi, bilimi takip etmezseniz ‘talihsizlikler peşinizi bırakmaz’ der. Aynı tecrübeyi bir daha edinip yeniymiş gibi yapamayız. Bu çok maliyetlidir. Yokluk,........
© Önce Vatan
visit website