menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

17 yıldır sahneleniyor “MEYHANEDE”

17 0
11.09.2024

Müzikal denilen bir çok oyunda şarkılar banttan çalınırken bu oyun dört kişilik orkestrasıyla dikkat çekiyor. Bütün şarkılar oyuncular tarafından canlı söyleniyor.

1899 yılında bir Ermeni meyhanesi ve müdavimlerinin hayatlarından kesitler sunan “Meyhanede” adlı oyun izleyicisine din, dil, köken ayrımı olmadan tek bir vücut Türkiye’den kesitler sunarken hoşgörünün ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sererken ara ara da günümüz Türkiye’sine ciddi göndermeler de bulunuyor.

Oyunu izlerken hem oyunculuklar hem müzikler ön plana çıkarken kendinizi bir an bir meyhane ortamında bir anda da tiyatro oyununuzda olduğunu hissettiren “Meyhanede” oyunu belki de 17 yıldır seyircisi ile her sahnelendiğinde sanki ilk buluşmanın heyecanını yaşıyor ve yaşatıyor.

Tarzının farklısı olarak konumlandıracağım “Meyhanede” oyunu kaçırmayın derim.

İkinci perdenin başı…

İBBŞT yapımı, Alp Tuğhan Taş'ın yazıp yönettiği ve 'umutsuz, çaresiz kalmış' oyuncu Muhsin'i yaşar kıldığı " İKİNCİ PERDENİN BAŞI " adlı oyunda, Ebru Üstüntaş Afet yorumuyla yeni bir başarıya daha imza atmakta

"İKİNCİ PERDENİN BAŞI" sadece tiyatro dünyasında değil aslında hemen her sektörde yaşanan ast / üst ilişkilerini, hırsları, hoyrat isyanları, korkuları, ufunetli rekabetleri anlatmakta.

Afet ve Muhsin.Her ikisinin de hayatlarında haykırışlar, onmaz acılar, bekleyişler vardı.Av ve avcı, yara ve bıçak, yem ve ökse olmuşlardı hiç durmadan. Sürekli dirilen, istila eden hatıralar da cabası.

Afet ve Muhsin için bir yanlışın bittiği yerde bir başka düş, hayat kırıklığı başlamıştı hep. Geç kalmışlardı.. Belki de hep erken çıkmışlardı yola.

Gözleri acılıydı. Geriye, sıfır noktasına dönmek enikonu olasılığı yoktu ve artık, biliyorlardı. O halde bir tabanca...ikinci perdenin hemen başındaki o mektup adam rolü...o yarım sayfalık tirad.

Alp Tuğhan Taş ve Ebru Üstüntaş dorukta iki oyunculuk örneği sergilerken, yanıtını asla bilmedikleri, bilemeyecekleri soruların prangalarına müebbetten tutsak edilmiş Muhsin ve Afet'i yorumlarken, adeta hayatlarımızdan bir kreşendoyu gözler önüne seriyorlar.

35.sanat yılına özel........

© Önce Vatan


Get it on Google Play