MEDYA VE ON OCAK
İnsan; sosyal bir varlıktır. İçinde bulunduğu toplumu ve diğer toplumları tanımak, tanışmak ister. Kendi gelişimi huzuru ve refahı için bilgi, duygu, düşünce, tecrübelerini aktarmak ihtiyacında olan varlıktır. İşte bu aktarıma, iletişim diyoruz. İletişim; gönderici ve alıcı iki insan ya da insan grubu arasında gerçekleşen duygu, düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir.
İnsandan insana, insandan topluma kurulan bu iletişim zinciri, zaman içerisinde birçok aracın da devreye girmesi ve kullanılması sonucu iletişim ağları kurumlaşmıştır. Günümüzde bu kurumlar ve kitle iletişim araçları, hayatımızın vazgeçilmezlerinden olmuştur. İletişim ve medya olmadan hayatı düşünmek mümkün değildir.
Görsel, işitsel veya her ikisini bir arada bulunduran kitle iletişim araçlarının tümüne medya diyoruz. Böylesine kapsamlı bir kurumun güç olarak varlığını sürdürmesi elbette yadsınamaz. O nedenledir ki medya dördüncü kuvvet olarak yasama, yürütme ve yargı erkinin yanında dördüncü güç olarak yer almıştır.
Medya, dördüncü kuvvet olarak toplumun gören gözü, işiten kulağı, çarpan yüreği, sorgulayan vicdanıdır. Medya, güç olarak geniş halk kitlelerinin dertlerini, istek ve ihtiyaçlarını dile getirmek ve bunlara çözüm yolları üretmekle sorumludur. Asli görevi kamuoyunu bilgilendirme ve enformasyon olan medyanın birinci önceliği; toplumu iyi yönde geliştirmek, yönetimin yanlışlarını, hatalarını,........
© Karadeniz'de sonnokta
visit website