Sanotaan että Suomi on onnellisin maa, mutta kieli ja kulttuurimme heijastavat usein epäonnistumisen pelkoa ja välttämistä. Samalla epäröimme ottaa riskejä ja yrittää uutta, usein pelaten varman päälle. On kummallista, että tehokkuutensa vuoksi teollisuus haluaa, että joulukinkkujen menekki tiedetään juhannuksena ja juhannusmakkaroiden jo jouluna – kun kuluttajat taas toimivat omien tarpeidensa ja sään mukaan. Einekset valmistetaan säästöjen vuoksi pitkissä sarjoissa, jolloin kauppaan päätyvistä isossa osassa on enää lyhyet päiväykset ja hävikkiä syntyy sitten kauppaan ja koteihin - hävikkiä, johon ne eivät pääse vaikuttamaan. Olisitko valmis maksamaan vaikkapa 10 senttiä enemmän, jos käyttöaika tuplaantuisi? On myös tuoteryhmiä, jotka ovat historian havinassa jääneet pysyvästi tappiollisiksi – kuten vaikkapa ravintorasvat tai vaipat – ja niiden tappiollisuus kompensoituu sitten muiden tuoteryhmien hinnoissa.

Sanotaan että vanhana ei opi uutta – kuitenkin varttuneempikin polvi osaa arvostaa sopivan kokoisia annoksia ja valmiina myytäviä perinteisiä herkkuja kuten vaikkapa riisipuuro – yksi eniten kasvavista valmisruokatuotteista. On hienoa nähdä, että arvostuksessa usein kiinnostus, helppous ja vaivattomuus menee halvimman hinnan ohi. Meillä on tavoitteena omalta osaltamme tehdä suomalaisista maailman onnellisin kansa, ruokakulttuurin avulla – mutta miten se tehdään?

Rikkaan ruokakulttuurin maissa ruokakaupat ja ravintolat ovat kokonaisuus, joka ilmentää kulttuuria ja sen kehitystä. Huippuravintolat toimivat kulinaarisina taiteilijoina ja innovaattoreina, tutkien uusia makuja ja tekniikoita, joista syntyy trendejä, jotka siirtyvät ruokakauppoihin, laajentaen laadukkaan ruoan saatavuutta ja edistäen sen yleistymistä. Parhaat ruokakaupat tarjoavat tuotteita, elämyksiä ja koulutusta, mikä rikastuttaa asiakkaiden ruokakulttuuria. Tämä vuorovaikutus ravintoloiden ja ruokakauppojen välillä on keskeistä koska se luo yhteisöille uusia kulinaarisia kokemuksia ja mahdollisuuksia.

Yritetään enemmän, syödään monipuolisemmin ja ollaan yhdessä onnellisempia!

Kaiken voi aina tehdä paremmin.

Kirjoittaja on Järvenpään K-Citymarketin kauppias.

QOSHE - Kolumni | "Olisitko valmis maksamaan 10 senttiä enemmän, jos ruoan käyttöaika tuplaantuisi?" - Kolumni
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumni | "Olisitko valmis maksamaan 10 senttiä enemmän, jos ruoan käyttöaika tuplaantuisi?"

42 0
15.05.2024

Sanotaan että Suomi on onnellisin maa, mutta kieli ja kulttuurimme heijastavat usein epäonnistumisen pelkoa ja välttämistä. Samalla epäröimme ottaa riskejä ja yrittää uutta, usein pelaten varman päälle. On kummallista, että tehokkuutensa vuoksi teollisuus haluaa, että joulukinkkujen menekki tiedetään juhannuksena ja juhannusmakkaroiden jo jouluna – kun kuluttajat taas toimivat omien tarpeidensa ja sään mukaan. Einekset valmistetaan säästöjen vuoksi pitkissä sarjoissa, jolloin kauppaan päätyvistä isossa osassa on enää lyhyet........

© Helsingin Uutiset


Get it on Google Play