Καθημερινές προσεγγίσεις στη Μήλο θα πραγματοποιούν από σήμερα τα πλοία των «Μινωικών Γραμμών» που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πειραιάς. Πρόκειται για τα Cruise Ferries «FESTOS PALACE» και «KNOSSOS PALACE», χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, να επηρεάζεται το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο και αντίστροφα θα έχει ίδια διάρκεια, παρά την προσέγγιση στη Μήλο, δηλαδή θα ξεκινά στις 21.00 το βράδυ και θα φτάνει στον προορισμό του στις 6.30 το πρωί.

«Αυτή η θετική εξέλιξη που παρέχει στους κατοίκους, στους μεταφορείς αλλά και στους επισκέπτες της Μήλου, αδιάλειπτη και απ’ ευθείας πρόσβαση από και προς τον Πειραιά και το Ηράκλειο, είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων και γόνιμων συνεργασιών με τις αρχές του νησιού, αλλά και των προσπαθειών του δημάρχου Μήλου, Μ. Μικέλη» τονίζει η εταιρεία.

Το αίτημα των «Μινωικών Γραμμών» να προσεγγίζουν τα πλοία της τη Μήλο, το οποίο και εγκρίθηκε χθες από το υπουργείο Ναυτιλίας, έγινε, όπως λένε οι πληροφορίες, προκειμένου η εταιρεία να μην είναι υποχρεωμένη να βάλει επίναυλο στα εισιτήρια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων (ΕTS) που από 1/1/ 2024 ισχύει και για τη ναυτιλία. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί έως το 2029 από το EU-ETS για όλα τα πλοία που είναι δρομολογημένα σε γραμμές οι οποίες συνδέουν νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 200.000 κατοίκων. Οπότε δεν θα επιβαρυνθούν με το περιβαλλοντικό τέλος τα εισιτήρια των επιβατών και οι ναύλοι των οχημάτων.

QOSHE - Θα πιάνουν Μήλο τα Festos και Knossos Palace - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Θα πιάνουν Μήλο τα Festos και Knossos Palace

3 0
02.02.2024

Καθημερινές προσεγγίσεις στη Μήλο θα πραγματοποιούν από σήμερα τα πλοία των «Μινωικών Γραμμών» που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πειραιάς. Πρόκειται για τα Cruise Ferries «FESTOS PALACE» και «KNOSSOS PALACE», χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, να επηρεάζεται το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο και........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play