Η επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων (λιμένας Ηρακλέους) στο Κερατσίνι, έργο που ανήκει στις υποχρεωτικές επενδύσεις της Cosco, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ολοκληρώθηκε και ο ΟΛΠ ετοιμάζει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μεγάλη εκδήλωση στον χώρο, παρουσία κυβερνητικών και θεσμικών εκπροσώπων.

Η επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων κατά περίπου 40.000 τ.μ. προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού, σύμφωνα με τον ΟΛΠ-Cosco, αυξάνει τη συνολική έκταση του σταθμού σε 110.00 τ.μ. και δημιουργεί επιπλέον χώρο εναπόθεσης αυτοκινήτων, συνολικής χωρητικότητας 5.100. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο θα βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του λιμανιού ως κόμβου μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο εκθετικά στην ανάπτυξή του.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΛΠ-Cosco θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο πρόεδρος της PPA/COSCO Shipping, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ έχουν προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στη σύμβαση παραχώρησης, στο παράρτημα 7.2 συμπεριλαμβάνονται συνολικά 11 υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 293,7 εκατ. ευρώ:

1. Επέκταση επιβατικού λιμένα (Νότια Ζώνη, Φάση Α'), προβλήτες κρουαζιέρας-Πειραϊκή.

2. Επισκευή δαπέδων, σιδηροτροχών και γερανογεφυρών στοιβασίας (RMG cranes) Προβλήτα Ι σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

3. Μετατροπή πενταγωνικής αποθήκης σε επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας.

4. Υπόγεια οδική σύνδεση σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων με πρώην χώρο ΟΔΔΥ.

5. Βελτίωση και συντήρηση υποδομών λιμένα.

6. Προμήθεια εξοπλισμού.

7. Βυθοκόρηση κεντρικού λιμένα.

8. Μελέτες.

9. Κατασκευή νέου προβλήτα πετρελαιοειδών (έχει ολοκληρωθεί).

10. Επέκταση σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων, λιμένας Ηρακλέους (ολοκληρώθηκε).

11. Βελτίωση υποδομών ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης (συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών).

Ο ΟΛΠ-Cosco βάσει της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης (2021) πρέπει να ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις μέχρι το 2026, ωστόσο της δίνεται το δικαίωμα πενταετούς παράτασης, εάν η καθυστέρηση που προκύψει για την υλοποίηση των έργων οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στην Cosco.

QOSHE - Εγκαινιάζεται ο σταθμός διακίνησης αυτοκινήτων στο Κερατσίνι - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Εγκαινιάζεται ο σταθμός διακίνησης αυτοκινήτων στο Κερατσίνι

3 1
04.02.2024

Η επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων (λιμένας Ηρακλέους) στο Κερατσίνι, έργο που ανήκει στις υποχρεωτικές επενδύσεις της Cosco, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ολοκληρώθηκε και ο ΟΛΠ ετοιμάζει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου μεγάλη εκδήλωση στον χώρο, παρουσία κυβερνητικών και θεσμικών εκπροσώπων.

Η επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων κατά περίπου 40.000 τ.μ. προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού, σύμφωνα με τον ΟΛΠ-Cosco, αυξάνει τη συνολική έκταση του σταθμού σε 110.00 τ.μ. και δημιουργεί επιπλέον χώρο εναπόθεσης αυτοκινήτων, συνολικής........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play