Στις 6 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η δίωξη κατά του προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ, για τη συμμετοχή του στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 10/6/2021, την οποία είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ως «μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα» έχει χαρακτηρίσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) τη δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά.

Το Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι «η δίωξη που ασκήθηκε συνδέεται με την απεργία στις 10/6/2021 στην οποία σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αντιτάχθηκε στον νόμο που προώθησε για ψήφιση στη Βουλή (νόμος Χατζηδάκη 4808/2021) με τον οποίο η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε ένα νέο συντριπτικό πλήγμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» και θεωρεί την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του προέδρου του σωματείου ως «πράξη βαθιά πολιτική η οποία στοχεύει στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Το σωματείο καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στην ΠΕΝΕΝ και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο Πειραιά την ημέρα εκδίκασης στις 9 το πρωί. Καλεί επίσης τα μέλη της που θα είναι ξέμπαρκοι ή ναυτολογημένοι σε πλοία σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Πειραιά να δώσουν μαζικά και καθολικά το αγωνιστικό τους «παρών» έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά και προκηρύσσει στάση εργασίας την ημέρα εκείνη από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι δεκάδες εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις εκφράζουν με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ για τη δίωξη που του ασκήθηκε.

QOSHE - Σε εφοπλιστές και κυβέρνηση αποδίδει η ΠΕΝΕΝ τη δικαστική δίωξη - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Σε εφοπλιστές και κυβέρνηση αποδίδει η ΠΕΝΕΝ τη δικαστική δίωξη

3 0
30.01.2024

Στις 6 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η δίωξη κατά του προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ, για τη συμμετοχή του στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 10/6/2021, την οποία είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ως «μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα» έχει χαρακτηρίσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) τη δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play