Eda’nın Erdemi
2005 yılında giydiği Türk Milli Kadın Voleybol Takımı formasını bir daha hiç çıkarmadı.
300’ün üzerinde maçta, göğsünde Ay-Yıldızı taşıyarak mücadele etti.
2015-2021 yılları arasında, Avrupa Şampiyonalarında dört kez üst üste, 2018 ve 2021’de Milletler Ligi’nde en iyi orta oyuncu seçilerek¸ müthiş bir başarıya imza attı.
Filenin Sultanları, 2023’te Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanırken de, 2025’te Dünya Şampiyonası’nda final oynarken de O takım kaptanımızdı.
İstikrarı, blokları ve unutulmaz tek ayak hücumlarıyla, hem filenin, hem gönüllerin sultanı oldu.
Fenerbahçe Tesisleri’ne heykeli dikilen ilk kadın sporcu da Eda oldu.
2026 Milletler Ligi kadrosunda yer almaması herkesi şaşırtmıştı. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ tepkilere neden olan bu ayrılığı, “Eda 25 yıldır tatil yapmıyor, tatil için izin istedi. Biz de tatil için izin verdik. Ama yine herkesten az tatil yapıyor. Çünkü Akdeniz Oyunları’na hazırlanan A-2 Milli Takımımız ile çalışıyor. Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alacak” diye açıkladı.
Milli Takım Antrenörü Daniele Santarelli,........
