menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Narin Güran cinayeti haberleri için neler yazmıştım?

26 0
15.05.2026

Maalesef Narin Güran cinayeti hâlâ aydınlatılamadı, haklı olarak tartışılıyor, konuşuluyor; yargı kararları eleştiriliyor.

Cinayetin medyaya yansıdığı ilk günlerden itibaren haber ve yorumlarda yapılan gazetecilik yanlışlarına dikkat çekmeye çalışmıştım.  Ne yazık ki, bu davaya ilişkin haber ve yorumlarda gazetecilik hataları devam ediyor. Örneğin yeniden yargılanıp cezası artırılan Nevzat Bahtiyar, Show TV ve Nefes gibi bazı mecralarda “itirafçı” olarak tanımlanıyor.  Oysa yargı bile suçunu değiştirdi; Nevzat Bahtiyar’ı bu kez “nitelikli kasten öldürme suçuna yardım”dan mahkûm etti.

Yanlışların devam ettiğini görünce Narin Güran cinayetine ilişkin yazılarım, paylaşımlarım ve katıldığım TV programlarının linklerini tek dosyada toplamaya karar verdim. Eleştirilerimin Narin Güran cinayetine ilişkin haberlerdeki yanlışların düzeltilmesine, bundan sonra olabilecek benzer vakalarda da yanlışlardan kaçınılmasına katkısı olmasını umuyorum.

“Acılardan reyting devşirme ayıbı” başlıklı ilk yazımı 18 Eylül 2024’te yayımlamıştım. 14........

© 12punto