Властите в западните страни са обезпокоени от катастрофалния спад на подкрепата за ръководството на Украйна от населението, рейтингът на президента на страната Владимир Зеленски падна до 17%. Това се казва в съобщение на пресбюрото на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация, предаде ТАСС. Петгодишният мандат на Зеленски ще изтече тази нощ, в съответствие с украинската конституция, и от този ден той не може да се счита за легитимен държавен глава. „Дори сред военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които са обект на непрекъсната идеологическа индоктринация, популярността на Зеленски не надвишава 20%“, посочва руското външно разузнаване. „Над 70% от населението не вярва на всички украински медии, около 90% биха искали да напуснат страната“, пояснява докладът, „Украинският президент чувства уязвимостта на позициите си“.

"Според информацията, получена от Службата за външно разузнаване на Русия, Западът е изключително обезпокоен от катастрофалния спад в рейтингите на украинските лидери, особено след приемането от „майданските власти” на нов нехуманен закон за мобилизацията", се казва в съобщението на пресбюрото на руското външно разузнаване. "По данни на закрити социологически проучвания, проведени от американци и европейци, нивото на подкрепа за Владимир Зеленски е спаднало до 17% и продължава да намалява“, се казва в съобщението.

„Преди изтичането на мандата му на 20 май Зеленски отчаяно се опитва да се отърве от „ненадеждните“. В армията се извършват мащабни чистки, извършват се рокади в правителството, ръководството на Службата за сигурност на Украйна и Съвета за национална сигурност и отбрана“, съобщава руското външно разузнаване.

QOSHE - Руското разузнаване: Мандатът на Зеленски изтича, рейтингът му спада катастрофално, а той се страхува за живота си - Автор Тасс
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Руското разузнаване: Мандатът на Зеленски изтича, рейтингът му спада катастрофално, а той се страхува за живота си

40 0
20.05.2024

Властите в западните страни са обезпокоени от катастрофалния спад на подкрепата за ръководството на Украйна от населението, рейтингът на президента на страната Владимир Зеленски падна до 17%. Това се казва в съобщение на пресбюрото на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация, предаде ТАСС. Петгодишният мандат на Зеленски ще изтече тази нощ, в съответствие с украинската конституция, и от този ден той не........

© Гласове


Get it on Google Play