menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Özgür Özel’in minibüsü dinleniyor mu?

152 0
11.05.2026

Özgür Özel’in minibüsü dinleniyor mu?

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP genel başkanına tahsis edilen minibüse, belediye iştirakinden harcamalar yaptırdığına ilişkin iddialar aylardır konuşuluyordu.

Ve en nihayetinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “bir kamu zararı varsa öderiz” açıklamasıyla, önce iddiaları kabul etti ve hemen ardından da konuyu kapatmaya çalıştı.

Belediye kasasından veya belediyenin imkanlarıyla temin edilen paralardan CHP’ye ve özel kişilere kazanım sağlama ilk defa yaşanıyor değildi.

2019 yılında CHP’ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın imkanlarıyla, partiye İstanbul il binası olarak kullanılacak taşınmaz satın alındığında da aynı rezillik yaşanmıştı.

Müteahhitlerden toplanan rüşvetler, bavullara doldurularak taşınmış ve CHP’ye il binası satın alınmış, parti yöneticileri de “bundan sonra cumhuriyeti kuran partiye yakışır bir binada vatandaşımıza hizmet edeceğiz” açıklamalarıyla rezilliğin üzerine tüy dikmişlerdi.

Rüşvet paralarıyla alınan binadan vatandaşa ne hizmet gelebilirdi ki?

Nitekim sonraki yedi yılda da, İstanbullular, CHP’li isimlerden gerçekten de bir hizmet göremedi.

CHP’ye iftira atmakla suçladıkları müteahhit Aziz İhsan Aktaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in altındaki aracı, kendisinin gönderdiğini ve İBB’den ihale alabilmek için, aldığı ihalelerin bedellerinin uzun aylar geciktirilerek savsaklanmaması için o aracı verdiğini açıklamıştı.

Böylece belediye yönetimi ile CHP il teşkilatının nasıl iç içe olduklarını ve kamu imkanlarının partiye nasıl peşkeş çekildiğini görmüş olduk.

Özgür Çelik önce itiraz etti.

“Evet İhsan Aktaş’ın firmasının aracını kullanıyorum, ama herhangi bir kıyak yok, işte sözleşmesi” dedi.

Vatandaş da zannetti ki, CHP İstanbul il yönetimi ile Aziz İhsan Aktaş arasında araç kullanım ile ilgili bir anlaşma var bu anlaşma çerçevesinde araç kullanılıyor, buna rağmen CHP’ye iftira atılıyor.

Müteahhit tekrar sahneye çıktı ve “o sözleşme gerçek ise, sözleşmede yazılı olan paranın ödendiğine dair makbuzu gösterin” dedi.

Özgür Çelik bir daha bu konuyla ilgili konuşmadı.

Ama iftira, kumpas haksız saldırı nitelemelerine devam ettiler.

CHP’li yöneticiler, gerçekleri ortaya koyan eleştirilere; “iftira, kumpas” diye karşılık veredursunlar..

Aslında kendi iktidarlarında iftira ve kumpasları nasıl yapacaklarını şimdiden göstermeye başladılar.

Devlette istikrarı ve disiplini bozmak için, kendi yazdıkları senaryoyu dillendirmeye başladılar.

Adalet Bakanı Akın Gürlek için, cumhurbaşkanı ile görüşmelerinde kayıt alıyor iftirası attılar.

Maksatları şuydu: Cumhurbaşkanı ile Adalet........

© Yeni Akit