Ιδεολογικός και θεσμικός εκτροχιασμός
Έχει ενδιαφέρον! Γι’ αυτό που καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων η Λεπέν και αποκλείεται καταρχάς από τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας «αθωώθηκαν» στην Ελλάδα Ελληνες ευρωβουλευτές και περιελήφθησαν εκ νέου στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων τους. Η διαφορά της Λεπέν από τους δικούς μας είναι ότι εκείνοι ήταν πιο έξυπνοι όταν κατηγορήθηκαν ότι «υπεξαιρούσαν» τους μισθούς των συνεργατών τους. Προσέφυγαν «μιλημένοι» σε ένα τοπικό δικαστήριο των Βρυξελλών, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο, σταμάτησε η έρευνα της OLAF και δεν ασκήθηκε εναντίον τους καν δίωξη. Αλλά ανεμίζοντας την απόφαση του «αναρμόδιου» δικαστηρίου, επέστρεψαν στην Ελλάδα «δικαιωμένοι», ζήτησαν με θράσος τον λόγο ως «θιγέντες» και με απόφαση των κομμάτων τους πολιτεύτηκαν εκ νέου.
Έχει ενδιαφέρον επίσης το εξής: Η Λεπέν καταδικάστηκε από τη γαλλική Δικαιοσύνη για «υπεξαίρεση κοινοτικού χρήματος». Μάλιστα! Όλως τυχαίως αυτή είναι η κατηγορία που απηύθυνε η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι κατά Ελλήνων αξιωματούχων για τη σύμβαση 717: ότι έδιναν με παρατάσεις κοινοτικό χρήμα σε δύο εταιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν η γαλλική Alstom, αλλά το έργο που θα είχε αποσοβήσει το μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών είχε γίνει το Γιοφύρι της Αρτας. Οσο πιο πολλά έπαιρναν από τις Βρυξέλλες τόσο πιο πολύ καθυστερούσαν. Και όταν η Ευρωπαία εισαγγελέας ζήτησε την ποινική δίωξη μελών της κυβερνήσεως για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος, οι «Μένουμε Ευρώπη» της φιλελεύθερης μας Ν.Δ. έβαλαν τις δικογραφίες της στο… συρτάρι της Βουλής. Και αντί να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό Δίκαιο (όπως έκαναν για να ακυρώσουν τον βασικό μέτοχο), υπερασπίστηκαν το Σύνταγμα. Δηλαδή: Οι Ελληνες «κοσμοπολίτες» φιλελεύθεροι «πούλησαν» στην κοινή γνώμη αυτό που συνήθως πολεμούν: συνταγματικό πατριωτισμό! Η Κοβέσι ζητούσε από το Κοινοβούλιο ό,τι υπέστη από τη γαλλική Δικαιοσύνη η Λεπέν: κρίση πολιτικών προσώπων απευθείας από την ελληνική τακτική Δικαιοσύνη. Αλλά εκείνο είπε «όχι». Τις «μονές» μέρες του χρόνου εφαρμόζει το άρθρο 28 του Συντάγματος που αναγνωρίζει το κοινοτικό Δίκαιο ως εκχώρηση κυριαρχίας και τις «ζυγές» όχι.
Έχει επίσης ενδιαφέρον: Η «φιλελεύθερη» Κριστίν Λαγκάρντ κατέλαβε ισχυρή ευρωπαϊκή θέση, πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρά το........
© newsbreak.gr
