Avrupa dillerinin kökeni: Türkçe'yi çıkarın konuşamazlar
Osman Karatay’ın “Türklerin Kökeni” kitabı bana hep Darwin’in “Türlerin Kökeni”ni çağrıştırıyor. Birçokları “Hiç tüm canlıları ilgilendiren Darwin kuramıyla Türklerin kökeni karşılaştırılır mı” diyeceklerdir. Normal olarak doğru. Fakat elin oğlu kızı öyle düşünmüyor. Tarihten ve dilden Türk’ü silmek için 500 yıldır habis bir psikoz sergiliyor. Görmüyor, okumuyor, gördüklerini duyduklarını demanslı hastalardan beter unutarak bir hayal dünyası yaratıyorlar. Böyle bir sosyal kavrayışın sonuçları ortada. Irkçılık, sömürgecilik, sonu gelmez savaşlar, soykırımlar, katliamlar… Hep gerçek ve doğru düşmanlığından. Ne biliyorsunuz, belki Türk kökenlerini fark ettiklerinde bu gerçek düşmanlığı da azalacak…
“Türklerin Kökeni” 2011’de yayımlanmıştı. İngilizcesi “The Genesis of the Turks” Cambridge Scholars Publishing’den geçtiğimiz yıl çıktı. İngilizcesinde kitabın kapsamı bir hayli genişlemiş. Yazımsal anlamda, biçimsel anlamda, kanıt ve referans zenginliği anlamında daha da gelişmiş. Bu baskıyı düzenleyen ve çeviren genç kardeşimiz Mehmet Ciğerli de çok iyi bir iş çıkarmış. Ortaya bilim ve gerçek inkarcılarına karşı balyoz gibi eser konmuş. 524 sayfa.
Prof. Dr. Osman Karatay bir tarih uzmanı. Çok sayıda kitabı ve pek çok makalesinden bazılarını okudum (Bey ve Büyücü, Hazarlar). Bu son kitabının Türkçesinden sonra İngilizcesini de okudum ve kendisiyle söyleştim. Konuştuklarımızı aynen değil özetle ve mealen aktarmayı yeğliyorum.
Bu kitabın en çok öne çıkarılacak tarafı ne? Almancanın bazı Hint-Avrupa dillerine göre Türkçeye çok daha yakın olması… Kitabın kanıtlarıyla bunu ortaya........
© OdaTV
visit website