20 år har gått siden den USA-ledede invasjonen av Irak i 2003 og Saddam Husseins fall. I oktober 2022 samlet tusenvis av unge menn og kvinner seg på al-Tahrir-plassen midt i Bagdad for å markere treårsjubileet for den største ungdomsdemonstrasjonen i Iraks historie, som fant sted i 2019. De demonstrerte mot kaos, korrupsjon og konflikter som fulgte i kjølvannet av den amerikanske invasjonen.

NY TID har møtte filmregissøren Karrar Al-Azzawi (og hans produsent Jørgen Lorentzen, se undersak), som er født i Bagdad, men endte opp i Norge som flyktning og asylsøker. I løpet av sine fem år i asylprosessen laget han kortfilmen Just Crumbs (2016) og organiserte den internasjonale fotoutstillingen Forgotten, som ble vist i flere europeiske land med det formål å øke bevisstheten om flyktningsituasjonen i verden.

I Milano, hvor hans første dokumentariske langfilm, Bagdad on Fire, ble vist på festivalen Visioni dal Mondo, satte vi oss ned for å diskutere forsøket på en revolusjon eller endringer i Irak. Hva var motivasjonen hans for å lage filmen?

«Jeg var med på disse demonstrasjonene i 2014 og 2015. Jeg er fra

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post «Vi er den glemte generasjonen i Irak» appeared first on NY TID.

QOSHE - «Vi er den glemte generasjonen i Irak» - Truls Lie
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

«Vi er den glemte generasjonen i Irak»

33 0
31.03.2024

20 år har gått siden den USA-ledede invasjonen av Irak i 2003 og Saddam Husseins fall. I oktober 2022 samlet tusenvis av unge menn og kvinner seg på al-Tahrir-plassen midt i Bagdad for å markere treårsjubileet for den største ungdomsdemonstrasjonen i Iraks historie, som fant sted i 2019. De demonstrerte mot kaos, korrupsjon og konflikter som fulgte i kjølvannet av den........

© NY TID


Get it on Google Play