Rødt og SV har fordømt Israels framferd på Gaza og krevd at Norge innfører stans i våpenforsendelser og enkelte andre avgrensede sanksjoner mot Israel. Men de har aldri foreslått at Norge leverer våpen til den palestinske motstanden mot Israels folkemord og ulovlige anneksjonspolitikk i Palestina. De to partiene har derimot sluttet seg til konsensusen på Stortinget om at det er viktig og riktig å støtte Ukraina med våpen. Begrunnelsen har vært at dette er av betydning for å opprettholde respekten for alle lands suverenitet, slik den er nedfelt i FN-pakten.

Ukrainsk militær seier i krigen mot Russland er i dag urealistisk, men det kommende partiet Fred og rettferdighet (FOR) ville vært mot norsk våpenstøtte til Ukraina også om en slik seier hadde vært realistisk. En hovedgrunn er at seier for ukrainske regjeringsstyrker først og fremst ville vært en seier for USA. Det ville muliggjort ukrainsk NATO-medlemskap og sikret NATO-kontroll over . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Folkerettsstridige angrepskriger appeared first on NY TID.

QOSHE - Folkerettsstridige angrepskriger - Marielle Leraand
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Folkerettsstridige angrepskriger

26 0
31.03.2024

Rødt og SV har fordømt Israels framferd på Gaza og krevd at Norge innfører stans i våpenforsendelser og enkelte andre avgrensede sanksjoner mot Israel. Men de har aldri foreslått at Norge leverer våpen til den palestinske motstanden mot Israels folkemord og ulovlige anneksjonspolitikk i Palestina. De to partiene har derimot sluttet........

© NY TID


Get it on Google Play