İdeal yöneticinin vasıfları
Bismillâhirrahmânirrahîm!
ERBAKAN Hoca, Millî Görüş hareketini “sistematik” temeller üzerine kurdu. Bir toplumun düzgün insanlar olması, önce yöneticilerinin “iyi insanlar” olmasından geçer. Teşkilât çalışması yapanlar, devlet ve kamu hizmeti görenlerin kadim değerlerimizden beslenmesi gerekir. Bu bilgileri öğrenip içselleştirmek yöneticiler için farz-ı ayındır. Erbakan Hoca öncülüğünde bir komisyonca hazırlanan 12 maddelik alttaki ilkelere “Temel Uygulama Esasları” adını vermişti:
1. İMAN: Allah’a güvenip dayanmak; inanç konusunda şüpheye düşmemek; Allah’ın emir ve yasakları konusunda “titizlik” göstermektir. İman en büyük güç kaynağıdır. “İman tekeden süt çıkarır”; “İman varsa imkân vardır”: “İnanç sahibi olmalıyız; güçlü bir imana sahip olmayan zorluklar karşısında mücadelesini sürdüremez.” (Davam, Necmettin Erbakan, sh. 32) İman; sabır, sebat, azim, sadakat ve salih amelle kuşatılmış olmalıdır.
2. İLİM: Doğru bilgiye sahip olmaktır. Yolumuzu aydınlatan güneştir; aydınlık yoldur. İlim Allah’ın sıfatlarından biri; el-Alîm ise güzel isimlerindendir. İlimde yöntemimiz ikna, izah ve ispattır. Bunu ilimle kazanabiliriz. İlim, büyük bir güçtür. Sorunlarımızı ilimle çözeceğiz: “Hiç bilenlerle bilmeyenler eşit olur mu?” (Zümer, 9)
3. İHLÂS: Allah’ın rızasını gözetmektir. Hayatın merkezine “Allah’ın rızası”nı koymaktır. Her işimizi halisane niyetle yapmaktır. “Allah, salih kullarını yeryüzüne mirasçı yapmak ister.” (Enbiya, 105) “İhlâs sahibi olmalıyız; mevki, makam, şan, şöhret peşinde koşmamalıyız. Riyadan uzak bir şekilde çalışmalıyız.” (Davam, sh. 32)
ALLAH BİZİ........© Milli Gazete
visit website