Fiyatlamaların zorlanması ve avantajlar
Türk lirası cinsinden değerlenen varlıkların tamamı olmasa da bir kısmı, özellikle de hisse senetleri tarafı, geride kalan 1 aylık zaman dilimi içerisinde ciddi anlamda zorlanma gösterdi. Farklı nedenlerden oluşan başlıklardan söz ediyoruz. Yakın süreçte birçok kez farklı yazılar içerisinde değinmeye çalıştığımız gelişmeleri toparlamakta fayda var. Biraz dışarıyı konuşarak konuyu bağlamaya çalışalım.
Küresel tarafta, adını nasıl koymak istediğinize göre değişir, kabul edelim ki volatil bir süreç içerisinden geçtik-geçiyoruz. Denge arayışları böylesi zamanlarda belirir. Neden? Özellikle global para politikalarında dönüş noktaları pozisyonlanmaların yeniden belirmesine ve varlık sınıfları arası geçişlere neden olur. Esasen son 2-3 haftada olan biten de bunun ekseninde gerçekleşiyor. Biraz Fed, biraz BOJ, biraz resesyon, biraz hisse-tahvil değişimi, biraz da her şey. Böylesi dönemlerde tüm başlıklar aynı sepet içerisinde eritilir. Başlıkların hangisinde etkinin daha fazla/az olduğuna karar vermek güçleşir. Ta ki toz bulutu kalkana- azalana dek. En iyisi, doğru olduğuna inanılan sektör ve şirketlerde pozisyonlanmaktır. Eğer trendin ciddi anlamda geri dönüşte olmadığı değerlendiriliyorsa.
Süreç içerisinde gerek farklı platformlar gerekse iletişim tercihleri ile anlatmaya çalıştığımız düşüncelerimiz de ikinci paragraf ekseninde gerçekleşti. Henüz global ya da yerel varlıklar açısından trend dönüşü noktasında olduğumuza dair sinyaller alabilmiş değiliz. Bunu önemsiyoruz. Son birkaç yılda yaşanan rallilerin gerisinde/uzağında kalmış ya da pozisyon artırma........
© Ekonomim
visit website