İhracat yapacak kuruluşların dikkat etmesi gereken 10 temel nokta
Dünyanın en köklü lojistik çözümleri şirketi UPS bu yıl 117. yaşını kutluyor. Türkiye'de 1988'den beri faaliyet gösteren UPS’in, 2 bin 900’den fazla çalışanı, 9 paket işleme merkezi, İstanbul, Ankara, Afyon, İzmir’de ana aktarma merkezleri ve IGA’da ithalat ve ihracat operasyonlarını gerçekleştirdiği bir “gateway”i (dağıtım ağı) bulunuyor.
200'den fazla ülkede hizmet veren UPS, dünya genelinde 500.000'den fazla çalışana, 506 uçaklık bir filoya, 1.000'den fazla tesise ve 135 bin araçlık bir teslimat filosuna sahip. Günde 24 milyonun üzerinde paket teslimatı yapan kuruluş 2023 yılı için 78 milyar dolarlık gelir açıkladı.
UPS Türkiye, hem hızlı büyüme grafiğiyle hem de dünyaya yönetici ihracat etme başarısıyla öne çıkan bir kuruluş. Örneğin, üç tepe yönetim poziyonunda Türk yöneticiler yer alıyor. Tolga Biga- UPS Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Direktörü; Burak Kılıç- UPS Almanya, Avusturya ve İsviçre Direktörü; Ufku Akaltan- President, West EMEAI olarak görev yapıyor.
UPS Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Direktörü Tolga Biga’yla UPS’in süreç ve marka yönetimleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Tolga Biga, ayrıca kuruluşların ihracat faaliyetlerinde yardımcı olacak bir tavsiye listesi paylaştı.
Sağlık sektörüyle başlayalım. UPS, önde gelen ilaç firmalarının aşı ve diğer sağlık ürünlerinin küresel lojistiğinde önemli bir rol oynamakta. Özellikle COVID-19 aşılarının dağıtımında kritik bir görev üstlendik.
Gıda alanında Anadolu’nun geleneksel gıda üreticilerine, uygun paketleme desteğine kadar sunuyor ve ürünlerinin yurt dışına ihracatına öncülük ediyoruz.
Teknoloji markalarının yurtdışına ve Türkiye içindeki teslimatlarında lojistik çözümleri sağlayarak, ürünlerin hızlı ve güvenli bir şekilde müşterilere ulaşmasını sağlıyoruz.
Türkiye’deki faaliyetlerimiz geçtiğimiz yıl önemli bir artış gösterdi. UPS Türkiye olarak, İhracatımızın ’ini Anadolu’dan gerçekleştiriyoruz ve bu bölgelerdeki KOBİ’lerin global pazarlara açılmasına katkıda bulunuyoruz. Türk KOBİ'leri, ihracatçıları ve yerel girişimcileri için ihracatı daha erişilebilir hale getirecek bir ortam yaratıyor ve şirketlerin küresel olma ihtiyaçlarına uygun özel lojistik hizmetleri sunuyoruz.
UPS Türkiye 117 yıllık deneyim ve uzmanlığa sahip. Export Akademi ve Kadın İhracatçı Programı gibi girişimler aracılığıyla ihracatçıları ve ihracatçı adaylarını aktif olarak destekliyoruz. 2019 yılında başlatılan Kadın İhracatçı Programı, işlerini küresel ekonomiye taşımaya odaklanan web seminerleri aracılığıyla Türkiye'de 15.000'den fazla (ve dünya genelinde 31.000) kadına değerli rehberlik sağladı. Bu program 2021 yılında AMCHAM tarafından “Türkiye'deki En İyi DEI........
© Ekonomim
visit website